Vilket jobb skulle Solina INTE vilja jobba med/som?

Här kommer ett gästbloggs-inlägg med lite känsligt ämne så jag hoppas ni håller god ton i kommentarerna.
Orden i inlägget kommer från Solina Hannah och är hennes egna - inte mina. Även om jag inte håller med i alla ord så tycker jag att såna här inlägg är viktiga att ta upp, även om det inte är jag själv som skriver eller om det är nån annan.

Hej alla Maricas läsare!
Nu är jag Solina (@howtosaveinhappyways ) här igen i hennes fina blogg och denna gång tänkte jag skriva om ett jobb som jag absolut inte skulle tänka mig att jobba med. På den frågan behöver jag ingen betänketid, det är tveklöst att jobba på slakthus. Att jobba i en miljö med så mycket ångest, plågor och död skulle ta knäcken på mig. Oskyldiga varelser med känsel och känslor som slaktas helt i onödan. Dom har inte gjort något fel och ändå behandlas dom så, majoriteten av alla människor anser att dom inte förtjänar att leva, det enda syftet dom har är att växa sig tillräckligt stora för att ätas.
Jag kan inte förstå det, och jag skulle aldrig kunna stötta det och vara en del av det. Nån klok människa sa "om slakthus hade glasväggar skulle alla vara veganer" och jag tror att det ligger någonting i det. Att det är lätt att tänka på att djuren har det som i Arlas och Bregotts reklamfilmer med rofyllda kor i en harmonisk miljö, när en inte vet bättre. Eller inte tänker alls på den biten, utan äter animalier som vanligt eftersom det är så naturligt, det är ju mat liksom. Och jag har ju själv haft den inställningen, så jag förstår den.

Men lika naturligt som det var då att äta animalier, är det onaturligt för mig nu. Onaturligt att döda djur på löpande band i en massindustri. Så att jobba i ett slakthus skulle vara en fruktansvärt obehaglig upplevelse och jag skulle inte stå ut därinne mer än en minut. Jag önskar att slakthus inte fanns, och jag tror att vi nån gång i framtiden kommer att vara där. När utvecklingen går framåt och vi vet bättre.
Jag tror att det kommer gå stegvis; först drar vi ner på köttet på grund av miljötänk, sen börjar vi äta ekologiskt kött från gårdar istället för från massindustrin och tillslut förstår vi att vi inte behöver äta animalier för att klara oss och må bra.
Och det kommer inte att vara svårt, det kommer att finnas så enormt många goda och enkla alternativ så ingen kommer behöva sakna kött. Redan nu har det faktiskt framställts odlat kött som t.om smakar blodigt och ska kunna ersätta vanligt kött.
Vad tror ni, skulle ni kunna dra ner på kött eller tillochmed kunna utesluta det nån gång i framtiden?

"Det var en rolig upplevelse när hennes mamma startade och drev det helveganska företaget Veggoköket"

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

johnssons
johnssons,
Cool tröja❤️
nouw.com/johnssons
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229