Det kan faktiskt ligga någonting allvarligt bakom!

Hej!

Läste ett intressant inlägg hos Angelica om hennes syn på att folk tjatar om när man skall skaffa barn och jag tycker det är ett viktigt ämne att ta upp faktiskt.
Det är inte en självklarhet för alla att skaffa barn, långt ifrån.
En del kanske inte kan få, som har kämpat i många år utan resultat, som mår dåligt över att dem inte lika lätt som andra kan få barn.
En del kanske har svårigheter och försöker via IVF-försök och det kan vara påfrestande.
Det kan finnas dem som varit gravida men tyvärr råkat ut för missfall och då kanske man trampar på en öm tå. Och så finns det dem som inte vill ha barn, som aktivt valt bort det av någon anledning som vi andra inte har någonting med att göra.
Då är det inte roligt att titt som tätt få frågan om när man skall skaffa barn!
Eller frågan om när det är dags för barn nummer två, tre eller fyra!
Eller påpekandet, antydandet och skämtsamma kommentarerna om att det hade vart så roligt om man skulle skaffa barn för nu har vi ju minsann vart tillsammans så pass länge att det är på tiden.

Jag vet att det kan vara svårt att låta bli att ifrågasätta, att påpeka och skoja om det men snälla, tänk er en extra gång innan ni kläcker ur er något i den stilen. Mottagaren kan ta illa upp!
Det är respektlöst att inte tänka sig för.
Man kan tänka, det kan man och man kan undra men låt bli att lägga fram det till personen för du vet aldrig om det ligger något allvarligt bakom deras beslut.

Jag har i tidigare förhållande försökt en längre tid att bli gravid utan resultat och det tog hårt på mig att jag aldrig lyckades plussa på stickan. Och när man skrev ut på ex. FB att man mådde illa, hade ont i magen eller var sugen på någonting man annars inte åt så fick man alltid samma kommentarer: Du är inte gravid? Jag tycker det är jobbigt!
Det kommer när det kommer OM det kommer. Även om vi inte planerar barn för tillfället vet man aldrig om det kommer ske, man vet inte heller OM vi VILL HA barn!

Vad tycker ni?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer

deninrekampen,
Sv: Tack vännen, det känns skönt att äntligen hela tiden slippa tänka på att man inte får skriva sitt namn och allt sådant! 😊 Jag jobbar verkligen på att ångesten inte ska bestämma där i mars, då SKA jag kllara det , bara är så! Kram <3
deninrekampen.bloggplatsen.se/
Rockahappy,
Jag håller med om att det är ett viktigt ämne att ta upp! För min egen del så har jag aldrig haft längtan efter egna barn och ju längre tiden går (nyss 30 år fyllda och i ett stadigt förhållande sedan åtta år tillbaka) ju tydligare blir det att det förväntas av en att man ska skaffa barn. Det kanske jag gör men tycker trots välmening och nyfikenhet från anhöriga, att det är irriterande att få den frågan allt oftare. Det har egentligen inte de med att göra.
rockahappy.blogg.se