Visst kan man åka skridskor nu också.

Man kan både åka skridskor på is samt rullskridskor på asfalt. Bara att välja vilket man föredrar.
Jag vågar inte riktigt åka inlines längre för jag tycker det går så fort och har väl inte riktigt lärt mig hur man skall åka, dock tyckte jag det var jätteroligt som yngre. Minns när jag fick köpa mina första inlines. Det var ju coolt på den tiden att ha inlines istället för rullskridskor àla 80-tal liksom.

Men minns också när jag som yngre älskade att åka skridskor på isen. Pappa var oftast med och snörade på sig sina skridskor och spelade bandy med barnen. Jag tyckte det var jätteroligt. Och var det familjedag så följde mamma också med men satt på sidan av med varm choklad och bullar istället. Det var himla mysigt!
Vi hade en bra is in så långt ifrån där jag bodde, i en liten dunge som inte så många visste om, det var perfekt för oss. Jag hade först vita skridskor och jag planerade att bli konståkerska när jag blev stor. Så blev det inte, jag visste nämligen inte hur man gjorde en piruett, eller rättare sagt, jag vågade inte för jag var rädd för att falla. Det gjorde ju ont.
När man gick i skolan hade man friluftsdag en-två dagar per år och då kunde man välja mellan att åka och bada på äventyrsbadet i Halmstad, åka skridskor i ishallen också i Halmstad eller åka till Hestra/annat ställe och åka skidor. Valet var enkelt. Jag hade aldrig stått på ett par skidor och dessutom var det ett dyrare alternativ och eftersom jag alltid haft komplex för min kropp ville jag inte bada med resten av skolan, så jag började åka skridskor och allt efter åren gick började jag välja det just för att det var så roligt.
Fick ju alltid ont i fötterna men det var det värt när man kunde susa omkring på isen, försöka göra piruetter och bara vara liksom. Men det bästa var nog att man fick ta med sig matsäck och mamma brukade fylla den med godheter :)
På den tiden var skridskorna inte vita längre, dem hade bytts ut mot ett bar svarta herrskridskor då dem satt bättre på fötterna, jag höll balensen bättre, den var snyggare och jag vill helt enkelt vara mer kille än tjej!

Nu är det flera år sen jag stod på ett par skridskor men varje gång jag passerar en ishall eller tänker på friluftsdagarna blir jag så sugen på att prova igen. Dock har jag inga skridskor och har ingen lust att införskaffa mig ett par bara för att prova, så vem vet, kanske blir det aldrig igen, men man kan aldrig heller veta.

Kanske att jag klickar hem ett par skridskor någon gång i framtiden från skridskor.nu

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 15 visningar

Gillar

Kommentarer