Vinnarna och svaren på frågorna!

Vad roligt att kombinera en tävling och en frågestund för jag fick in flertalet frågor som jag nu besvarat.
Tävlingen är som ni förstått avslutad och ... Sverige - vi har ett resultat *fnissa*

Och här kommer svaren på era frågor - tusen tack <>
Jag ser att du designar tavlor – hur kom det sig att du började med det?
Det började med att jag såg en tjej på en facebooksida som gjorde egna tavlor och jag beställde två – fick dock chock när jag bara fick printen via mail för att själv skriva ut. Tänkte att jag säkert skulle kunna göra sådana själv och sälja. Om hon tog en summa för att skicka via mail och kunden själv får skriva ut skulle jag säkert kunna sälja om jag skickade hem på fotopapper. Såg en kompis som hade gjort en ord-tavla och frågade i vilket program och när hon berättade och hjälpte mig lite så testade jag mig fram och tyckte det var jättekul. Ju mer man lär sig ju roligare är det, trots att man inte använder avancerade program som PS.


Läste i ett inlägg att du skall stå på marknad inom kort – har du gjort det förut? Vill du dela med dig av erfarenheter kring att stå på marknader?
Jag har stått på flertalet marknader med mina designade tavlor och det har både vart roligt och givande. Att folk kommer fram och tycker tavlorna är fina och berömmer ens arbete och säger att man säljer billigt är jätteroligt. Jag har både stått på julmarknader och vår/sommar och tror jag föredrar närmare julen eftersom folk är mer shoppingsugna inför julklappar då men att stå på Våxtorps marknad på sommaren är jätteroligt. Det är den jag är inplanerad på nästa fredag och jag har sett fram emot detta sedan förra året. Jag tjänar inte så mycket på att stå och sälja men så länge jag kommer över pengen jag betalar för att stå där är jag nöjd, får jag sedan lite till är jag ännu mer nöjd. För mig är det roligt att träffa folk och få se/höra deras reaktioner över det man själv skapar.

Såg i din nedräkningar att du om 2103 dagar når total frihet – får jag fråga vad som händer då?
Det är då mitt lån är helt återbetalt. Det lånet jag fick med mig när jag skilde mig då vi delade upp våra gemensamma privata lån. Även om jag inte har någon kontakt med A som jag då var gift med och våra lån inte har med varandra att göra så känns det ändå som att han finns med eftersom lånen togs tillsammans med honom. När jag betalar sista kronan år 2021 kommer det kännas som att jag kan lägga det livet bakom mig helt – det är det jag kallar total frihet J

Om du bara fick läsa 5 bloggar i ett år framöver, vilka skulle du välja?Herregud vad svårt val. Första tanken var att svara min bästa väns blogg men med tanke på att jag känner henne och har kontakt på annat håll får jag reda på saker och ting ändå.
Skulle nog vilja läsa sådana personers bloggar jag inte riktigt känner isåfall.www.lorissalovebomb.se, www.oslofru.com, http://nouw.com/nataliatrojan, www.epicfaiil.se och http://liizes.com/ skulle jag nog kunna tänka mig.

Vad tänker du om framtiden?
Just nu vet jag inte riktigt – har väl inga direkta tankar om framtiden om jag skall vara ärlig. Det som finns i tankarna är att få barn, ett nytt jobb (då detta bara är ett vikariat) osv men det är ju så tråkigt.
En resa tillsammans med Jimmy kanske kan ske i framtiden, jag kanske kan starta upp lite mer kring mitt egna skapande. Jag kanske rentav flyttar J

Har du några syskon?
3 år äldre bror i Halmstad/Uppsala och 3 år yngre syster i Falkenberg. Brorsan har jag sådär kontakt med, väldigt sällan vi pratar och ses men syrran pratar jag ofta med och vi ses så fort vi kan.


Vad gör du om dagarna?
Jag jobbar, bloggar, pärlar för det mesta.


Vad fick dig att börja pärla?
Jag gjorde det för några år sen men tröttnade och sålde mina pärlor. När jag sedan för kanske 2år sen upptäckte alla möjligheter som pärlorna har, allt man kan pärla och bygga med pärlorna blev jag sugen igen. Såg att man kunde göra fototavlor och köpte ett kit och tyckte det var roligt, sen köpte jag fler och fler färger och hittade mer och mer saker å göra och sen blev jag helt enkelt bara fast.

Om du vann en miljon, vad skulle du lägga pengarna på då?
Jag skall vara tråkig och säga mitt lån först och främst. Sen hade jag kunnat ha ett hejdundrande bröllop, bröllopsresan hade vart klirrad, en ny soffa inköpt och lite nya möbler, kanske en till bil och så hade jag bjudit med familjerna på någon trevlig resa eller så. Och så hade jag tatuerat mig några ggr.

Vilken bok är den bästa du någonsin läst?
Saknar dig Saknar dig av Peter Pohl är nog favoriten rakt igenom men jag älskar Karin Brunk Holmqvist böcker om de äldre pensionärerna i Skåne: Potensgivarna, Villa Bonita, Akutbjällran, Rapsbaggarna medmera.

Vad ser du fram emot i sommar?
Marknader, resan till Piteå, Liseberg, att få umgås med familjen, att få tälta, äta glass och bada. Att få sovmorgon, bränna sig i solen, klaga på alla myggbett och äta halv ihjäl sig på grillat kött och potatisslantar.

Vad är en bra blogg för dig?
Det är en blogg som uppdaterar ofta, gärna med bilder. Som skriver rent och vet vart man skall ha stor bokstav och punkt någonstans. Som handlar om det mesta, vardagliga betraktelser, saker som händer, tycke, tips och tankar, förslag på saker att göra, lite mode, lite shoppingtips, videoklipp då och då. Ja, allmänna bloggar där man ser glädjen i att skriva. Gärna färgglada bloggar med starka personligheter.

Om du fick göra om något med ditt liv, skulle du göra det då? Isåfall vad?
Ja, det hade jag gjort på stående fot minsann. Dock inget jag vill gå in på då det är för smärtsamt men hade jag fått möjligheten hade mitt liv vart förändrat totalt.

Har ni börjat planera mycket inför bröllopet?
Jodå, ganska mycket för att vara 1 år kvar men det känns bra att vara ute i god tid. Vi vet på ett ungefär vad vi vill ha för mat, för musik, för kläder osv men mycket kan man ju inte boka in ännu.

Saknar du tiden som ungdom?
Ja, faktiskt! Den tiden man inte hade några direkta bekymmer, jo problem hade jag iomed att jag var utstött och mobbad men jag hade inga direkta räkningar att betala, jag fick alltid maten serverad och god var den, det hände alltid nånting osv.

Vad är din drömresa?
En Karibienkryssning hade inte suttit helt fel, något liknande planerar vi till bröllopsresa.

Vad är ditt favorit djur?
Alltid fascinerats över Koalor och hade gärna velat ha en men då det inte går får jag nog svara hund J Det är något jag skulle kunna tänka mig att skaffa om vi hade fått ha en i lägenheten.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 6 visningar

Gillar

Kommentarer