Viltolycka

Hej!

Igår var vi och firade pappas födelsedag hemma hos honom och mamma. Min syster och hennes familj var där och likaså två av mina fastrar, en med sin man. Jättemysigt med god fika och på kvällen innan vi åkte hem drog Kjell, syrran, Johan, jag och Malvina in till stan för att äta sushi. Jättegott! Jag åt en av de godaste bitarna jag nånsin ätit, den är på min topp 3 - jordnöt med avokado! Dit kommer jag åka igen!


När vi lämnade Falkenberg och hade kört en liten bit så var med med om en olycka. Vi hann inte reagera på att ett rådjur sprang rakt ut på vägen vilket gjorde att vi körde på det. Rådjuret låg på motsvarande vägbana men levde, plötsligt dyker en bil upp på motsatt sida och vi har varningslampor på bilen och jag signalerar med ficklampa att sakta in men det finns ju riktigt många idioter ute på vägarna, så rådjuret fick sig en touch igen =/ Den förflyttade sig fram och tillbaka på vägbanan och sen ner i diket där jag förmodade att den hade dött. Under tiden allt detta händer är Kjell i kontakt med polisen som skulle skicka ut en eftersöksjägare. Minns inte hur länge vi väntade men gick hyffsat fort ändå och under tiden kom flera bilar som körde som idioter. Några stannade dock och frågade om vi behövde hjälp, snällt. Jägaren kom, och sa att rådjuret inte hade dött så han var tvungen att skjuta det. Det var en hemsk känsla när man hör skottet och vet vad som hänt men det bästa för djuret som inte behövde lida mer.

Vi mår bra fysiskt och bilen fick bara ett mindre skrapsår framtill men jag påverkades ordentligt psykiskt. Så fort vi satte oss i bilen och kunde köra vidare efter allt så fick jag panik och mådde fruktansvärt dåligt, var livrädd att det skulle hända igen. Jag tror inte jag kommer ha problem med att köra över lag efter detta men det kommer vara väldigt jobbigt i mörkret.
Allt går så fort, man hinner inte reagera. Jag har så dåligt samvete gentemot djuret men samtidigt sjukt glad över att inget mer hände, att inget värre skedde med oss eller bilen.

I natt hade jag mardrömmar om det. När vi skulle kolla om djuret levde eller inte fick vi ju lysa med ficklampor och då reagerade det, det tittade på mig, vände på huvudet. Det drömde jag om i natt, fast att den attackerade mig som hämnd, eller något. Jag tror att det ögonblicket, när den rör på huvudet och tittar på oss kommer finnas kvar, jag känner mig så hemskt som vart med och orsakat detta.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 464 visningar

Gillar

Kommentarer

Silverblomma
Silverblomma,
Gott med sushi..obehagligt med olyckor men tur att det gick bra
hrrp://nouw.com/silverblomma
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Kamillas
Kamillas ,
Otäckt med vilda djur som bara dyker upp. Skönt att ni mår bra. Dåligt samvete ska du inte ha alls❤️
kamillaskamera.com/
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, det är riktigt otäckt ! men skönt att det gick bra !!
nouw.com/frökenrödlök
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229