Vill du sova längre? Börja diska :)

"Att sova rätt antal timmar, varken för många eller för få, har visat sig avgörande för hälsan. Att ägna sig åt hushållsarbete dagligen skulle kunna ge dig förutsättningar att få sova längre."
Så börjar en artikel som jag fann här där det går att läsa lite om sömn. Att sömn är viktigt tror jag de flesta vet och att vi dessutom spenderar väldigt mycket tid av vårat liv i sängen vet nog också de flesta. Men att man kan sova längre bara för att man håller på med hushållsarbete visste iallafall inte jag.
Men frågan är om det verkligen stämmer? Ni som håller på med hushållsarbete, sover ni längre? Artikeln fortsätter på detta viset ..

"Risken att dö i förtid för fysiskt inaktiva som sover för få eller för många timmar är betydligt högre än för dig som sover ett rekommenderat antal timmar konstaterar forskarna bakom studien."

Först blev jag lite oroad där för här hemma är det ärligt talat mest Jimmy som står för hushållssysslorna, iallafall mycket maglagning och diskning åtminstone. Men när jag sen fortsatte läsa så slappnade jag av lite - för jag sover faktiskt rekommenderat antal timmar oavsett om jag är fysiskt inaktiv eller inte!
Undra om detta har med om man är fysisk på andra sätt än bara hemma också? För jag tycker att Jimmy sover ganska lite då han går upp ruskigt tidigt på morgonen men då han inte har reagerat så kanske just dem timmarna är bra för honom om han tränar mycket. Han kanske inte behöver 7 timmar, hans kropp kanske är utvilad efter 6 timmar. Tror ni en timme hit eller dit gör så mycket skillnad?
Jag brukar somna runt 23.30 och går upp runt halv sju-sju och ibland några minuter senare. Och jag känner inte riktigt av att jag behöver varken mer eller mindre. Om man bortser nu på vintern när det är så mörkt och kallt ute på morgonen för då känner man sig alltid lite mer trött än vanligt tycker jag. Visste ni att ni kan hitta väldigt bra artiklar och frågor/svar kring sjukdomar, ångest, depressioner, sex/samlevnad, hud/hår och mannens hälsa samt mycket mer om ni går in på http://www.doktorn.com Jag har aldrig sett den sajten tidigare men nu har jag suttit en stund och läst och kikat runt på sidan och jag tycker det är en bra sida. Man hittar lätt och det finns mycket information så om man har nån fråga/nån undring om man känner sig på ett visst vis eller vill veta varför kroppen reagerar på vissa sätt osv så tycker jag, personligen att sidan är användbar.
Fast idag har jag nog sovit lite för länge, är fortfarande trött =)

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 3 visningar

Gillar

Kommentarer