Vi kör en månad!

Hej Hej <3


Efter operationen den 16 Mars har jag försökt att förändra mitt liv till det positiva och även om det inte går att förändra bara på ett par dagar känner jag att jag är på riktigt god väg redan.
Jag tog hjälp av Lotta, min dietist igen och tycker det är himla bra. Även om det är jag som gör arbetet är det skönt att ha henne att rapportera till, att få stöd hos och någon som har lite koll på mig om man säger så. Mitt stora problem är allt godis jag har svårt att stå emot, jag har alltid köpt för att ha på fredagförmiddag. Har alltid tänkt att fredag är helg oavsett vad klockan är och att det är okej att äta hela helgen, söndagen med, men det funkar inte riktigt att tänka så för min del. För tre veckor sedan bestämde jag mig för att inte äta godis alls på fredagen och söndagen. När jag var liten fick jag lördagsgodis och jag tänkte att det skulle fungera för mig nu i vuxen ålder också. Jag vill ju inte förbjuda mig någonting utan mer tänka "Jag vill inte ha godis" eller "Jag behöver inte detta just nu". Sedan tre veckor tillbaka har jag inte köpt något godis alls, inte ens på lördagen. Jag har ätit, men väääldigt lite i jämförelse med annars och de är för att jag fick i påskägg i påskas, smakade en nyhet från smakboxen och nu senast i helgen för att föräldrarna bjöd på lite i husvagnen! Det är en skön känsla och jag blev så förvånad när jag kom på efter att vi hade vart i affären i lördags att jag inte hade tänkt alls på godis.

Jag har sedan en tid tillbaka funderat på att testa mig själv en gång till och inte äta godis alls på en månad. Det gjorde jag för några år sen och det gick men var svårt.
Jag vill se om jag klarar det igen och det tror jag faktiskt att jag gör. Kan dessutom vara en bra grej att göra för att kanske få bort så mycket som möjligt av det här suget jag har emellanåt.
Jag äter ju ingenting på vardagarna så det kommer ju "bara" bli 5 tillfällen jag får stå emot!
Jag har gett mig godkännande att ta nötter från naturgodishyllan eller lite popcorn om det krisar rejält och det är på vippen till att jag går och köper annat godis. Tänker att det skulle kunna hjälpa mig lite på traven så att jag inte får ett bakslag men det är bara om det verkligen är kris. Jag jämför det lite med när jag slutade att röka och jag var nära på att köpa cigg, jag köpte godis istället för att ta det värsta.

Yepp! Så here we go again! En månad utan godis och energidryck bör jag klara av!
Förvisso har jag redan vart utan energidricka sedan 28 mars så det är nog inga bekymmer, värre med choklad misstänker jag. Stötta mig gärna, det lär behövas!

Jag får helt enkelt nöja mig med sån choklad som är lite svårsmält 😂

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

Tess,
Du e så jävla grym vännen ❤️❤️�� men de ser inte så pjåk ut de heller ändå 😊 kram
blondinas.se
AngelicaElversson
AngelicaElversson,
Jag tror på dig! Stöttar dig om det behövs! Heja dig! <3
nouw.com/angelicaelversson
Alexandra,
Vad spännande med godis fri månad! Skulle själv behöva det, äter på tok för mycket! Ett stort lycka till, jag tror på dig ❤️
alexandrastrom.com
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Man gör ju lätt det. Tack.
nouw.com/frökenrödlök
Silverblomma,
Gott med godis ibland men inte bra om det blir för ofta
www.nouw.se/silverblomma
Paulina
,
Lycka till. Det går nog bra om du bara vill. Jag tyckte det var svårast i början. Sedan la sig suget lite. Så det är bara att hålla i.
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag har ju redan börjat göra en stor förändring så tror det kommer gå bra.
nouw.com/frökenrödlök
Madde ,
Grymt bra jobbat 😊 Oftast äter man av vana och inte för att man verkligen vill ha. Sist då det funkade var då jag slutade med förbud. När jag fick äta så försvann suget. Hade bestämt mig för att inte förbjuda mig utan äta då jag ville. Gick ner flera gånger och skulle handla, men kom hem utan för det fanns inget jag ville ha, och ändrade sig det så kunde jag ju gå ner igen 😊
www.nouw.com/madelena
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag vill inte förbjuda mig nånting men vill ha en sund inställning till sånt. Har klarat en månad innan och tror det kommer gå bra nu med. Kommer nog vara skönt att inte äta nåt.
nouw.com/frökenrödlök
Lexochlogan
Lexochlogan,
Det kommer du fixa, vi skall hjälpa heja på dig. Så har du en dålig dag får du be om lite hejarop och pepp, 100 på att du kommet fixa det. Ha en fin lördag nu
nouw.com/lexochlogan
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det låter bra. Tack.
nouw.com/frökenrödlök
Ullir,
Du är sååå himla duktig. Hängde nog inte med va för op du gjort . Tror inte på att undan hålla allt . Kan lägga fram 4-8 bitar sen inte mer det funkar ofta
Ha en fin lördag
weberskold.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
För att jag hade förstadie till cancer, så fick operera och går på medicinsk behandling nu. Jag vill inte förbjuda mig något men eftersom jag känner mig tvungen att äta varje helg då jag har ett sånt beroende känns det bra att inte äta någonting nu.. för att hitta en bättre vana och en sund inställning till ötandet av godis.
nouw.com/frökenrödlök
Annica,
Du fixar det galant, tror jag! 😊 Bara man bestämmer sig för en sak och verkligen .. följer det.. Med små delmål på vägen. Go for it! 😃
magnussonsmirakel.wordpress.com
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jajjemen, första helgen är över =)
nouw.com/frökenrödlök
hilmak
hilmak,
Va kul att du tycker det går bra! Grymt jobbat!! Kram! <3
nouw.com/hilmak
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, det är underbart =) Tack!
nouw.com/frökenrödlök