Veckans blogg-vinnarens lilla intervju :)

Sara - ensamstående mamma 1. Vad fick dig att börja blogga? Min graviditet. Jag blev gravid och har varit ensamstående sen dag 1 i graviditeten, jag ville och behövde skriva av mig och att då starta en blogg var en självklarhet för mig - då jag, förutom att skriva av mig, ville nå ut till andra som var eller hamnade i liknande situationer som mig. Idag är bloggandet ett intresse för mig och jag tänker ofta på kommande inlägg jag vill/ska skriva, även om det har blivit mindre den senaste tiden. Än idag så händer det då och då att tjejer mailar mig och ber om råd hur de ska göra med en graviditet, en frånvarande pappa och liknande - det är bland annat sånt som gör att jag fortsätter att blogga, jag vill hjälpa och finnas där för andra - trots att jag inte känner dem.
2. Har du bloggat länge? Ja, sen sommaren 2007 när jag blev gravid. Då startade jag bloggen, den lever än och jag har inga planer än på att avsluta den.
3. Vad för slags bloggar dras du till? Förutom mina vänner, så är det mest andra föräldrabloggar som skriver om vardagen med barn, man har så mycket gemensamt och man kan komma med råd och tips till varandra. Tycker också om att läsa fotobloggar då jag själv är intresserad av fotografering, de flesta fotobloggarna delar ofta med sig tips på hur man kan förbättra sina kunskaper och sig själv som fotograf. Något jag inte dras till är dessa kändisbloggar.
4. Finns det något som lockar dig mer eller mindre till en blogg (typ design, särskrivningar osv)? Det som lockar mig mer (förutom ett bra innehåll såklart) är foton, oavsett det är tagna med mobilkamera eller systemkamera. Ett foto i varje inlägg gör hela inlägget så mycket mer intressant, så det är en viktig del tycker jag. Sen är det även viktigt med styckeindelning i inläggen.. Om jag hamnar på en blogg som skriver ihop allt i en enda lång text, då kan jag ärligt säga att jag oftast klickar bort bloggen direkt - det blir för ansträngande och jobbigt att läsa helt enkelt. En trevlig design är såklart också ett plus, jag gillar när det är ganska stilrent men ändå personligt. För mycket reklam, annonser och blinkande grejer är bara störande. Men i det stora hela så är det ju såklart innehållet och hur personen bakom bloggen skriver som spelar roll. 5. Vad väljer du helst - Att tvingas gå barfota i sandaler en månad i värsta kalla/snöiga vintern eller tvingas gå med strumpor i sandalerna en månad i heta sommaren? Gå med strumpor i sandaler en månad i heta sommaren, helt klart. Jag är så frusen om fötterna, så det skulle nog inte göra mig något.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer