Varför kan det inte fungera på rätt sätt varje gång?

Godmorgon!

Jag blir så ledsen när det strular ordentligt. När man inte kan göra så mycket åt det, när man bara väntar och väntar.
Förstår inte hur svårt det skall vara med vissa saker.
Som ni vet vill jag studera och har hittat utbildningen jag vill gå, på distans.
På hemsidan jag fann utbildningen står det att man skall kontakta studievägledaren i kommunen man bor i för att dem skall hjälpa till att ansöka då det tydligen måste godkännas av dem först. Den 13 Juni mailade jag till den adressen som stod på hemsidan för utbildningen men skickades vidare till någon annan person.
Hon skrev att hon skulle gå på semester den 19Juni - men ingenting mer stod i mailet.

Okej tänkte jag, då avvaktar jag till dess att hon är tillbaka, tyckte dock det var ett väldigt kort och konstigt svar.
Den 24 Juli tyckte jag det hade gått så pass lång tid att personen borde vara tillbaka på sitt arbete så mailade igen. Fick då ett autosvar "Är på semester v29 till 31" .. Vilket innebär att det hon skrev först kanske inte stämde? Det var v25 då .. Den 7 Augusti får jag ett svar från henne.. "Vad vill du ha hjälp med Marica? Om du vill registrera dig så gör du det via .... " Då lackade jag ur alltså - har jag gått och väntat 1.5 månad och så har jag kunnat ansöka själv ändå?!
Jag svarade att jag inte hittar utbildningen på sidan hon länkade och att jag vill ha hjälp av en SYV för att få det rätt, dem är ju ändå där för oss som vill ha hjälp med studier. Har inte fått något svar än.
I Torsdags den 10 augusti valde jag att ringa henne men hon var då på möte - på telefonsvararen önskade hon att man skulle lämna ett meddelande så jag gjorde det - men hörde ingenting efter det.
Nu har jag mailat två andra personer för att försöka få hjälp. De jobbar säkert inte med detta men jag vet inte vad jag skall göra, det drar ut så på tiden och jag vill ju studera så jag kommer nån vart. Vill hon inte hjälpa?! Varför jobbar hon i det yrket då?!

Inte nog med detta så strular det även med min f.d arbetsgivare. Det är jag dock inte förvånad över då det ALLTID är något galet med mina arbetsgivare. Förra söndagen skickade jag ett meddelande om att jag behöver ett arbetsgivarintyg för att AF/A-kassan behöver - detta ville de först skicka tillsammans med lönespecen i slutet av Augusti men det kan jag inte vänta på, sa att jag behöver det snarast och fick då till svar att det skall skickas under veckan. Har jag fått det? NEJ!! Det är en vecka sen nu. Hur svårt skall det vara att skriva ut och skicka ett papper? Varför skall jag möta arbetsgivare som har svårt att göra det dem skall?!
Innan A-kassan ens kan besluta huruvida min ersättning blir måste dem ha intyget, ju mer det drar ut på tiden ju längre får jag gå utan pengar. Samma sak med utbildningen, ju längre tid det tar innan jag får hjälp att ansöka ju mer tid utan CSN och inkomst går jag.

Imorgon måste jag ringa två mindre roliga samtal märker jag 😡

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer

Madelad83
Madelad83,
Hoppas det löser sig 💖
nouw.com/madelad83
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag har nu äntligen fått en tid till en studievägledare - dock någon annan som tur är - men arbetsgivarintyget saknar jag fortfarande ...
nouw.com/frökenrödlök
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229