Varför har jag inte gjort detta tidigare?

Hej Hej!

Idag är jag riktigt trött, misstänker att det beror på att jag hade svårt att somna igår och det blev sent och så vaknade jag riktigt tidigt idag. Jag satt ute och läste förut men kände att jag inte orkar fokusera på att läsa utan slog på ljudboken jag håller på med istället för att njuta, det slutade med att jag somnade i solstolen. Så nu är jag än mer trött än tidigare.

När jag bodde i Halmstad runt 2012-2013 testade jag viktväktarna för första gången.
En föredetta kompis höll på och hade lyckats gå ner väldigt mycket i vikt så jag tänkte att jag skulle prova och ner gick jag. Men jag tröttnade, tyckte att det var allt för komplicerat att hålla koll på points och räkna fram och tillbaka eftersom det då inte var så mobilanpassat. Var väl med ett par månader kanske, sen lade jag av. Jag fick tanken att viktväktarna är ingenting för mig. Jag vet att jag kan gå ner självmant om jag bara ger fan på det och att det handlar om att äta rätt och röra på sig. Och jag vet att jag kan men motivationen har inte varit tillräckligt stor för att dra igenom allt en längre tid, jag tröttnar så fort. Jag har varit anti VV en längre tid men kände att jag vill ge det en chans till och se om jag fortfarande är anti eller om någonting har förändrats så pass att mina tankar kunde omvandlas och det har skett.

Jag gick med 1 mars 2021, alltså 5 månader ungefär och jag tycker det är riktigt bra.
Inte längre anti och det är ju toppen när man vågar gå emot sina egna åsikter, prova och våga erkänna när man haft fel - det har jag gjort i fem månader nu, erkänt att jag hade fel. Det här är riktigt bra för mig. Det är ingen diet, det är en livsstilsomvandling. Här finns inga förbud, här kan man äta ALLT med måttlig mängd såklart. Jag känner inte att jag offrat någonting utan jag äter god mat och faktiskt godis, kakor och sådana saker också och lyckas ändå gå ner i vikt. Precis som jag vill ha det. Och inte rör jag mig nämnvärt heller. Allt är matens räddning!
Såklart har jag ändrat om i mitt matintag radikalt. Jag äter inte smaksatt yoghurt med flingor på morgonen längre, kör på naturellt med vindruvor (0sp) och vi lagar maten från grunden vilket vi inte alltid gjort tidigare. Förut körde vi mycket med halvfabrikat men nu gör vi tillochmed vår egna marinad och tacokrydda. Allt för att komma ifrån produkter med hög pointsinnehåll.

Jag får äta 22 sp (smartpoints) dagligen i ett lila program. Då räknar jag allt jag stoppar i mig. Men i det lila programmet har jag väldigt mycket produkter och råvaror som har 0sp vilket underlättat väldigt för min del. All frukt, bär och grönsaker är 0, mycket naturella mejeriprodukter är 0, havregryn och fullkornsprodukter (viktigt dock att kolla så de är 100% fullkorn, durumvete är inte 0) är 0, potatis, ägg och kyckling är 0. Ja, listan kan göras lång!

Det jag vill komma fram till är att jag vågade ta steget, vågade utmana mina egna åsikter och var beredd på att erkänna att jag kunde ha fel och jag kämpar. Även om det inte låter så, att det låter som detta är väldigt lätt (vilket det i grund och botten egentligen är) så kommer det dagar då jag måste kämpa extra mycket. Dagar då jag vill stoppa i mig så mycket olika saker och bara känner "Idag orkar jag inte räkna, idag äter jag vad jag vill". Men som tur är har dessa dagar inte kommit allt för ofta, för det går att stå emot. När jag tänker på resultatet det ger.
När jag planerar mina dagar och veckor, när vi gör veckomatsedel och vet exakt vad vi ska äta och hur mycket points allt innehåller är det också lätt att se om det ryms några godsaker. Och med planering gör det faktiskt oftast det. Jag har nämligen alltid en veckobonus jag kan plocka points ifrån vid behov. Rör man den så lite som möjligt på vardagarna går det att unna sig gott på helgen, utan att det blir fel. Det här sättet har funkat för mig enda sedan start och nu ska ni få reda på någonting riktigt roligt, men först ..

.. genom att jag gick med i viktväktarna äter vi bra råvaror, vi lagar från grunden och vi får testa nya recept varje vecka. Vi kan äta gott med bra samvete, vi kan unna oss goda saker utan att må dåligt, jag har koll på vad jag stoppar i mig, jag mår bra i kroppen och jag går ner i vikt.

Idag nådde jag 3 milstolpar, 3 på en dag, så härligt.
Allt som allt har jag nämligen gått ner - 15kg och sedan starten i VV (1 mars 2021) har jag gått ner - 10kg och tack vare detta är jag under en vikt jag inte vart på väldigt länge.

Så om du funderar på en hållbar och hälsosam livsstil kan jag verkligen rekommendera viktväktarna.
Det kostar en slant, men det tycker jag bara det är värt med facit i hand.
Om du vill prova på tycker jag du ska våga ta steget och göra det. Det skadar inte att testa och märker du att det inte var någonting för dig kan du helt enkelt testa ett annat spår istället.
Gå in på viktväktarnas hemsida och läs mer och vill du ha en gratis månad tycker jag du ska registrera dig via min länk: https://www.viktvaktarna.se/se/checkout/iaf/?iaftoken=A7252BBF00 för då får vi båda två en kostnadsfri månad, hur bra?


Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer