Vår tid i Finland

I julklapp gav jag Jimmy en kryssning till Helsingfors. Det var denna resa vi gjorde i veckan. Buss från Falkenberg (sov hos mamma och pappa) upp till Stockholm med lite matpauser och stopp för att hämta upp resenärer utmed vägen och sen ombord på VikingLines Mariella!
Det har vart underbara dagar som gick väldigt fort, som det brukar göra när man mår bra och har det roligt.
Underbar kvällsbuffe med allt du kan tänka dig + dessertbord utan dess like.
Fin underhållning av A taste of Brazil-gänget som dansade samba för oss, karaoke (japp Jimmy ställde också upp) och lite spel på Enarmade banditer gjorde våra kvällar. Frukostbuffe med massa gott, guidad tur i Helsingfors, besök i världens vackraste kyrka som är insprängd i berget och där hela taget är klätt i koppar. När jag var där första gången (runt 15år) så sa jag att jag skulle gifta mig där - blev dock inte så, vem vet, kanske det blir nu istället? Vi strosade runt i Helsingfors efter den guidade turen, käkade god frozen yoghurt, skrattade massor, promenerade och kikade i affärer på Stockmans. Shoppade billigt som fan inne på The Body Shop och hade nice.
På kvällen när vi åter var ombord på båten valde vi en restuarang som hette Ella´s där vi valde förrätt+dessertbuffe samt en varmrätt som bestod av fläskfile, chepotlesmaksatt beasås, kräftstjärtar och pommes. YUMMI!
Till dessert kunde vi frossa i chokladmousse, budapestbakelser, glass med choklad/kola/jordgubbssås, färsk frukt, creme brulee, havtornssoppa, macarons m.m - snacka om att vi var mätta sen!! Farligt med buffe.

I taxfreen handlades lite godis och vatten :) Hemresan var lång och trång men när vi kom till Falkenberg igen käkade vi god grillad mat med mamma och pappa och planerade torsdagens Stora Loppis på Åhaga i Borås där vi shoppade MASSOR!!
Vår första lunchpaus på vägen upp, vi hade med oss sallad ;)
Bergkyrkans koppartak
En vacker orgel
Altaret där jag vill stå brud
Säger inget :D
På första kvällen vid solnedgången ute på relingen, vackert!
Stockmann fick sig ett besök men jag köpte bara ett paket fotopapper där
Frozen yoghurt med tillbehör till lunch/fika
Gott
På rulltrappan tillbaka efter Helsingforsturen
Vi fjantade oss rejält emellanåt, men det är såna vi är!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 1 visningar

Gillar

Kommentarer