Våga lyxa till det!

Jag som är hygientekniker har vart hemma hos många olika människor och städat. De flesta äldre och sjuka som inte själva kan städa, handla och tvätta och då kommer vi och hjälper till - som en självklarhet litegrann.
Men jag har upptäckt att det är väldigt många ensamstående, barnfamiljer och personer som helt enkelt inte har lust att städa som anlitar oss också. Barnfamiljerna kanske prioriterar annat framför städningen, många unnar sig städning och betalar gärna för att själva kunna slippa. Och sedan jag började på detta jobbet har jag själv funderat på att betala för städningen, för det är ganska skönt att slippa.
Många tycker det är en lathetsgrej - att betala för att få sitt hem städat men det är det inte. Kan man slippa är det ju otroligt skönt att få experthjälp. Det är väl jäkligt skönt att slippa putsa sina fönster? Då är det ju bra att någon annan är villig att göra det.
Många skäms över att anlita ett städföretag som städar hemma - en del tycker det är slappt att låta någon annan göra det - men är städningen så viktig egentligen? Så viktig att man själv måste göra det? Vore det inte roligare att kunna lägga den tiden på någonting annat istället? Att låta ett företag komma hem till dig medan du är på jobbet och städa rent ditt hem och när du kommer hem kan du bara ägna dig åt vad du själv vill.

Med rutavdraget blir det ju inte så fasligt dyrt heller. Bor du i Stockholm kan du anlita ett företag som heter ICleanGreen som städar miljövänligt och det är ju ett stort plus. Kanske ett företag jag hade anlitat om jag bodde i Stockholm! För det känns lite konstigt att anlita sitt egna företag att städa hemma. Låta min kollega komma hem och städa medan jag är någon annanstans. Jo men visst :) Har du städhjälp/hjälp att putsa fönsterna? Vad gör du med den tiden du sparar?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer