Vad väljer du? Hela kläder eller en iPhone?

Någonstans finns det väl ändå nån gräns?
När man prioriterar att köpa en mobiltelefon med touch (iphone för att man inte gillar android) för 1500 spänn istället för hela kläder har man för mig gått över den där gränsen. Om man har en snäv budget och behöver en mobil kanske man inte får vara kräsen, speciellt inte om man öppet i en blogg skriver att man klär sig i trasiga linnen.
För mig är det jävligt omoget. Visst, mobilen är en viktig grej i dagens samhälle (tyvärr) men om man anser sig inte har råd att köpa några nya linnen så kanske man inte kan vara kräsen, då kanske man inte kan kräva att det måste vara en iphone man köper?!
Man kanske måste köpa en billigare knapptelefon och sen när man har råd köpa den mobilen man helst vill ha? Om man går ut med på en blogg att man klär sig i trasiga kläder och någon frågar varför hon gör det och får till svar att personen inte har råd att köpa linnen så får man skylla sig själv om man får negativa kommentarer tillbaka. För jag tycker det är pinsamt. Bara för att man inte "klarar av" någon annan mobil än just iphone så måste man ha en sån och då blir allt annat lidande. Att man till nån skriver att man inte har råd att köpa nya kläder för att de andra är trasiga (och man väljer frivilligt att gå i dem) men ändå skriver i samma mening att man måste ta sig råd att köpa en mobiltelefon som är av dyrare märke måste man nog ta och tänka om tror jag. Man framställs verkligen inte som nån bra människa i mina ögon sett. Väx upp, materialist.

Ja jag vet att jag öppet klagar på detta och att jag själv inte är guds bästa barn .. men jag blev så irriterad. Vart är världen på väg? Är vi såna materialister? Väljer vi att hellre ha den fina mobilen som alla andra har för att inte vara utanför istället för att klä sig helt och fräsht?
ELLER

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer