Vad skönt om han bara hade vart inne!

Hej Hej <3


Jag älskar vår katt, det gör jag och har alltid gjort det.
Och oftast är jag glad över att han är både ute och innekatt, att han går ut när han vill och kommer in när han vill, i princip. Det är ju vi som öppnar, men han visar väldigt tydligt när det är dags att gå ut. Vi har försökt ha inne honom på nätterna men han vill inte det, vi somnar och vid 02-03 så väcker han oss för att han vill gå ut. Ibland tidigare. Oftast när vi går och lägger oss går han ut och är ute hela natten. Han tycker om att vara ute.
Just nu, när fästingarna härjar hade det dock vart skönt om han bara hade vart innekatt.
Han har alltid fästingar på sig och jag tycker det är så äckligt, Kjell är den som får plocka dem och jag vill inte ha honom i sängen och soffan eftersom de trillar av här. Usch och fy!
Vi har fästingmedel på honom men de funkar ju inte för alla fästingar, en del attackerar ju ändå!

Har era djur mycket fästingar?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 323 visningar

Gillar

Kommentarer

Sannaevelyne
Sannaevelyne,
Förstår verkligen dilemmat där då fästingar är sådana otäcka djur, usch! Samtidigt förstår man ju att de trivs så bra ute
nouw.com/sannaevelyne
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, verkligen! Skulle aldrig stänga in honom bara för att jag är rädd för fästingarna. Han får vara ute och han är mer ute än inne men det är sambon som får plocka dem...
nouw.com/frökenrödlök
Tess,
Jag har så dålig erfarenhet med utomhus katt 😟 vi förlorade en då ja bodde med mamma nå svin som körde på han.. sen hans bror stack då mamma blev sjuk 😟 eller om han blev tagen av räven
blondinas.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag förstår att man blir arg på någon som kör på ens djur men jag tror ingen gör det med flit. Det är alltid olyckshändelser. Svin blir personerna som kör på djur när det bara smiter och inte anmäler tycker jag. När jag bodde på landet/ i skogen hade vi två katter, skaffade en kattunge och då försvann honan vi hade innan. Tror att hon kände att kattungen tog mer plats. Sen var det nog något djur som tog henne för hon kom aldrig tillbaka. Hon var exakt likadan som vår Einar nu, bara det att hon var mindre.
nouw.com/frökenrödlök
Kamilla,
Så fin han är er Einar. När mor och far hade katter. De bor på landet och deras var både inne och ute fick de fästingar fast de hade både sprej och några de som stod ut med halsband hade dem. Fästingar är så äckliga.
kamillaskamera.com/
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Man förlitar ju sig på att djuren inte ska få fästingar när man köper medel och grejer. Visst att man inte kan garantera att de inte ska få en enda men även om vi ger honom medel har han ju massor ändå =/
nouw.com/frökenrödlök
keereweer
keereweer,
Vi bor i ett sådant område att vi inte kan ha våra katter ute. Så alla våra djur är innedjur! Jag kan förstå att det är extra läskigt att ha utekatt under sommaren, samt rädsla över att någon ska köra på honom och liknande!
nouw.com/keereweer
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Njaa... jag hade nog oroat mig mer över honom om vi bara hade haft honom inne. Så klart man är rädd att någon bil ska köra på honom och så, men han går inte så långt (vad vi tror) och vi bor i ett lugnt samhälle =)
nouw.com/frökenrödlök
Alexandra,
Vilken söt liten krabat! Har alltid haft innekatter just för fästingarnas skull.
alexandrastrom.com
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Tycker det är lite synd om man har innekatter enbart för att man inte vill att de ska få fästingar, men jag tror inte det bara är just den anledningen utan det borde nog finnas fler orsaker till att ni har innekatt =)
nouw.com/frökenrödlök
Elina,
Vår ena katt får så mycket fästingar så jag vill knappt släppa in han längre! Plockade en på mig själv häromdagen och tror att det är han som är boven! Så äckligt!
detkaosvikallarvardag.com
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag känner igen mig!! Jag låg i soffan och kollade tv och han låg bredvid, plötsligt hör jag hur han kliar sig och så flyger det en jättestor fästing från honom rakt på bordet.. fy fan vad vidrigt det var.
nouw.com/frökenrödlök
Linda,
ja..bodde på landet innan och då hade vi flera katter som gick ut så man fick plocka bort fästingar hela tiden..nu bor jag i stan så då passar det helt enkelt inte med katt känner jag även om jag kan sakna att ha en..Katter blir så instängda i en lägenhet i stan
nouw.com/silverblomma
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Är det innekatter är det ju en annan sak, men då tycker jag man behöver ha en väldigt stor lägenhet.
nouw.com/frökenrödlök
DianaSaelöen ,
Pippinkatten här hemma är likadan...går inte att ha honom inne på natten...men nu är vi lite bekymrade då han inte varit hemma på 2 dagar, men han brukar komma, är bara lite bekymrad för ett jättestort sår på örat som inte var helt läkt ännu. Han var mycket hemma medan det läkte...han får fästingar ibland men inte jättemycket...en eller 2 åt gången bara
nouw.com/fibrolivet
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Einar har fästingar varje dag han kommer in =/ Ja klart man blir lite bekymrad när katterna inte kommer hem, speciellt om de brukar göra det varje dag. Kommer inte Einar hem blir jag inte orolig just nu, för det händer (framför allt denna årstiden) att han är ute ett par dagar. Sen ser jag inte alltid honom eftersom han kommer in när Kjell äter frukost och då sover ju jag, han går ut tillsammans med Kjell sen =) Hoppas att såret läkt fint medan han vart borta.
nouw.com/frökenrödlök
Paulina
,
Har ingen katt så jG vet inte. Men det är ju synd om dom inte får vara ute bara för det. Fin den var 🌸
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag tror ingen människa väljer att inte släppa ut sin katt bara för att den kan få fästingar. De som har innekatt har det av många andra anledningar!
nouw.com/frökenrödlök
Michaela ,
Älskade älskade Einar❤️Lite galet hur föst jag blev i honom. Nu har jag inga djur, men när jag hade det så var det hund och katt.. Kom alltid fästingar och jag lik som du.. Avskyr det och tycker det är äckligt som FAN
nordengrim.nu
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det är riktigt otäckt med fästingar!
nouw.com/frökenrödlök