Vad är ett fysiskt arbete?

Ja, det slog mig i morse - eller jag har gått omkring och funderat på detta under dagen. Egentligen är väl alla jobb fysiska på ett eller annat sätt. Många mer och många mindre fysiskt. Eller?
Men man sätter ju inte olika yrken under olika kategorier så om vi skulle göra det här också och stapla upp alla jobben under Fysiskt - Ej Fysiskt skulle jag tror att det blir många på vardera sida men fortsätter man uppdelningen dalas nog Ej fysiskt ut en aning.

Brandmännen har ju ett fysiskt arbete - dem måste ju vara fysiskt tränade för att orka. Det är strängt.
Dem som jobbar på en flyttfirma har ju också ett fysiskt arbete eftersom det är mycket tunga lyft och mycket röra sig. Men man tycker ju oftast att dem som är receptionister/telefonförsäljare och kontorsfolk har ett stillasittande jobb och därmed inte är fysiskt påfrestande. Och det får jag väl ta och hålla med om, men det kan ju vara fysiskt på annat sätt - eller kanske mer psykiskt i det...

Finns det något yrke som inte alls är fysiskt i den bemärkelsen att man inte rör på sig, inte bär och förflyttar tunga saker, där man inte behöver bli svettig liksom. Som är mer tungt på andra sätt?
Hur kan ett sådant yrke påverka kroppen istället? Vad jobbar du med?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 1 visningar

Gillar

Kommentarer