Vad använder du för redskap?

Är du en person som gillar att laga mat? Gör du spännande rätter i köket? Gillar du att avancera eller kör du på spagetti och köttfärssås? Både ock kanske?
Vad använder du för redskap till matlagningen? Tänker du nånsin på det? Jag är inte så hajj i köket utan det är mest Jimmy som huserar där, men när jag väl står där så tycker jag det är kul att fantisera kring rätter, prova lite nya kryddor osv. Speciellt när det kommer till något så enkelt som köttfärssås. Det är roligt att göra, nästan varje gång blir jag nöjd men det smakar aldrig likadant som gången innan. Jag är generös med kryddorna och jag har alltid i cremefraiche/gräddfil i. Inga krossade tomater. Det bästa redskapet i vårt kök är vår älskade gamla gjutjärnsgryta. Den är perfekt att göra köttfärs i, grytor i och annat spännande då den rymmer väldigt mycket och har höga kanter!
Vår börjar dock sjunga på sista refrängen så en ny bör införskaffas! Har du någon sån här gryta? Nånting jag dock har svårt att använda är pepparkvarnen. Jag köpte ett par en gång men dem blev aldrig använda, jag föredrar kryddburkarna från affären faktiskt. Även om kvarnar är så läckra att ha stående på köksbänken eller bordet. Finns ju så många olika varianter på kvarnar. Jag är mer salt och pepparkar i mindre storlek!

Är du noga med kryddningen när du lagar mat?
Denna hade jag inte sagt nej till!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 5 visningar

Gillar

Kommentarer