Utnyttjad!

Jag måste verkligen berätta detta. Jag känner mig fortfarande chockad och faktiskt lite ledsen.
Skulle ju jobba idag, provjobba på det här hotellet jag var intervju på för en tid sen. Har sett fram emot det, så himla mysigt hotell, verkligen. Dagen var inne - jag åkte dit klockan tio i morse. Gick bredvid en jättetrevlig äldre dam som visade mig precis vad hon brukar göra, sen fick jag testa att städa två rum själv!
Gick hyffsat bra, det som var emot mig var väl tiden - men det är första gången jag städar deras rum och då tar det sin lilla tid innan man kommer in i det.
Den här damen jag gick bredvid var himla trevlig och hon brukade jobba från morgon till runt 13-tiden, och när jag hade vart där 2.5 h ungefär var dagens städning klar.
Då satte vi oss ner, chefen och jag och pratade om hur det hade gått och så. Så frågade hon om hon fick ringa mig om de behövde personal och jag sa givetvis ja, eftersom jag ville det.
Men när hon efter det sa Idag får du ju inte betalt, men ringer vi in dig får du det då! så blev jag så förvånad.
Inte betalt?? Jag hade ju jobbat?
När jag skulle gå gav hon mig en hundralapp och sa Du får en kaffepeng iallafall. Svart! Här var det inte skattade pengar inte, och ca 40kr/timmen för en tjej i 30års åldern är ju verkligen något att hurra för!!
När jag kom hem och berättade för mina föräldrar tyckte dem jag skulle ringa facket och det gjorde jag. Han där blev också chockad. Det är inte okej om det inte kommit överrens om det innan och det hade vi inte gjort, hon hade inte nämnt något (hade hon sagt nåt innan hade jag ju inte gått dit över huvudtaget) och när jag nämnde 100lappen sa han att så får det inte gå till och att det verkar som ett oseriöst ställe, han avslutade: Jag rekommenderar inte att du jobbar där igen! Pratade sedan med en vän, som hört att dem gjort så tidigare så nu blir det verkligen inget mer jobb där. Så jävla irriterande att folk faktiskt gör så!!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 18 visningar

Gillar

Kommentarer