Utmanad!

Denna utmaning fick jag av Freja! Var längesen så why not, tack skall du ha!

1. Hur länge har du bloggat?
8,5 år

2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du började blogga?
Skall jag vara helt ärlig så minns jag inte.

3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Jag minns ärligt talat inte den första bloggen jag började läsa. Har många gånger funderat på detta men kommer aldrig fram till något. Synd!

4. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Väldigt känslosamt! Men det är roligt att se vad man kände då. Mitt allra första inlägg handlar om vilka vänner jag då hade och hur mycket dem betydde för mig. Jag märkte ganska lätt vilka som var ens riktiga vänner då jag utan dem bara har en kvar!

5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Jag har nog sju bloggar jag dagligen läser! Men sen finns det massor jag besöker många ggr också.

6. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?
Jag kan nog säga 97% är dagboksbloggar faktiskt och det är dem jag gillar mest.

7. Nämn en bloggare som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Oslofru´s blogg nämner jag nog då. Jag tror inte jag är ett dugg lik henne (förutom kreativiteten) men jag gillar henne och älskar hennes blogg.

8. Nämn en bloggare som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Det måste vara Ida då. Finns det en människa jag är riktigt lik måste det vara hon. Lika galen som mig, skrattar åt samma dåliga skämt, grymt kreativ men jäääävligt snygg (och där är vi dock olika *fnissa*)

9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Jag tror inte direkt dem bryr sig! Så länge jag håller mig på mattan så att säga! Det är med blandade känslor dem säger "Skriv ingenting om det på bloggen" när man pratat om något. Men det är nog bara för att jag ofta är så sabla öppen, både ont och gott =)

10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Ja, det tror jag verkligen! Det jag skriver är verkligen jag, skulle inte skriva nånting påhitt faktiskt. Min blogg är min dagbok och då blottar jag mig =)

11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller täns gränsen hela tiden?
I början kunde jag tänja på gränsen väldigt mycket men ju mer tiden går desto mer privat blir jag och det tycker jag nog bara är bra. Man skall vara öppen men många saker måste man hålla för sig själva.

12. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Politik då jag inte riktigt vet vart jag står. Inte så jättemycket om sex och samlevnad längre då det ämnet inte intresserar mig som det gjorde för några år sen då jag hade samarbeten med diverse intimprodukts-företag!
Då kunde jag skriva om massa olika leksaker men det skulle inte riktigt vara jag just nu!

13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Jag skulle ljuga om jag skrev att jag bara skriver för min skull. Stämmer inte alls. Klart jag söker bekräftelse, speciellt när jag lagt upp någonting jag själv skapat eller något där jag vill ha råd och sådant. Jag tror många bloggar för att få bekräftelse på ett eller annat sätt men inte vågar erkänna det. Jag gör det - erkänner! Jag bloggar för att få bli sedd!

14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hans/hennes blogg?
Oja, det tror jag sannerligen. Speciellt om personen är öppen och ärlig. Speglar ju oftast personligheten och är man som sagt bara ärlig i det man skriver tror jag verkligen man kan lära känna någon bara genom att läsa orden som står på skärmen. Men det brukar ju oftast bli lättare när man kan prata lite ostört via chatt eller så =)

15. Har du träffat folk IRL som du fått kontakt med via bloggen?
Jajjemen! Min allra bästa vän, Ida träffade jag via bloggen och henne har jag träffat Irl .. Likaså med Freja som vann en av mina första tävlingar här på bloggen, via den tävlingen fick vi kontakt och har träffats ett par ggr.

16. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Ja, men det tror jag absolut det kan, tyvärr. Dem som inte tänker sig för kanske och brassar ut precis allt som finns att redogöra. Det tror jag kan skada i många fall.

17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i en kommentar eller i andra bloggar?
Jag tror inte någon bloggare (som är lite större) inte fått en negativ kommentar, det tror jag trillar in lite titt som tätt. Dem kommentarerna kan se olika ut men ha samma negativa klang bakom. Sånt som sårar men det gäller att försöka låta det rinna av. Det som stör mig mest när jag råkar få negativa kommentarer är att ALLA (aldrig fått en oanonym kommentar som är negativ) som skriver dem alltid är anonyma. Antingen skriver dem bara "anonym" eller hittar på ett random namn och när man påpeka anonymiteten får jag alltid samma svar "Alla har inte blogg" Märkligt att just ALLA som är negativa hos mig saknar blogg =)

18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Tyvärr och det har tagits bort ganska fort.

19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Tiden man lägger ner både på att själv blogga men även att läsa bloggar. Att jag kan bli lite ledsen när jag inser att alla inte alltid kan tycka som mig, hahaha, det är en sådan sak man håller på att lära sig samtidigt som man ökar självförtroendet. Att många vill bli så stora som möjligt och därför lämnar random tråkiga kommentarer i hopp om att få fler besökare men dem brukar lysa igenom rätt ordentligt så dem märker jag av.

20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Det är nog inte helt osannolikt faktiskt. Måste ju få uppleva 10 års-jubileum =)

21. Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på detta.
Ida Tallhed, Linda, Thelma, Natalia och Elfina!

Känn inget tvång, hade bara vart roligt om ni ville anta =)

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 5 visningar

Gillar

Kommentarer