Tjuv och Polis

Hej Hej!

För ett tag sen hittade jag en serie på SVT som jag började kolla på. Fanns en säsong från 2019 som var fulltalig och några avsnitt från säsong 2 från i år. Men började såklart från första säsongen. Jag fastnade direkt. I början kollade jag ensam men så kom Kjell med och sedan kollade vi varje avsnitt tillsammans. Så spännande. Den heter Tjuv och Polis.
Tio helt vanliga människor ( två och två ) planerar och genomför en kupp. Samtidigt försöker en styrka av Sveriges mest erfarna poliser (som jobbar med andra saker idag) lösa brottet.
Det kan vara två arbetskompisar, föräldrar och ett barn, två kompisar, två syskon m.m som tävlar som en duo. De genomför kuppen och ska under 14 dagar sitta på pengarna utan att polisen tar dem. Det är jättespännande.

I första säsongen var dem i Askersund och i andra säsongen vars finalavsnitt släpps på Söndag är de i Lysekil. Jag tycker verkligen ni ska kika på detta!! Så kul att få se hur de planerar, hur de genomför, hur de tabbar sig och lämnar spår, hur de beter sig på förhör, hur det anhålls och åker ur spel, hur de lurar poliserna, hur de vinner osv. Samtidigt som man får se hur poliser och kriminalare arbetar, så lärorikt.


Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 166 visningar

Gillar

Kommentarer