Tiden går fort .. inte kul alla gånger.

HerreGud vad klockan går idag då.. inte för att det egentligen gör någonting men ändå.
Har ringt till A-kassan för att höra mig för gällande min ersättning. Tydligen var det 7 dagars karens vilket ingen har talat om och när jag sa att jag inte visste om det svarade tanten i luren tyket "Du har väl varit arbetslös förut och vet väl om det" .. Iofs har jag vart arbetslös tidigare men hon kan inte anta, hon kan inte påstå och hon behöver inte vara så jävla elak. Maktmissbrukare.
Jag har iallafall skickat in mina första kassakort (om nu förra 1.5 veckan som jag skickade in var karens) idag och enligt deras hemsida och information från annan arbetande akasseansvarig så får man utbetalat torsdagen efter att man skickat in. Så antagligen denna torsdagen eller nästa vecka, blir spännande att se.
Irriterande bara att man får två-tre ggr utbetalt per månad. För vad jag förstod det som måste man skicka in varannan vecka? Eller kan man vänta och skicka in alla i slutet/början av en månad och få allt utbetalt samtidigt? Ville ju inte fråga tanten i luren idag eftersom hon dumförklarade mig och var otrevlig.Får väl ringa imorgon igen och höra.

Helgen spenderades förresten på Öland. Kom dit vid 20.30 i fredags och då fick vi köttfärspaj att mumsa på. Sen satt vi uppe till efter tolv och pratade, Jimmy, jag och svärfar. På lördagen åkte jag och Jimmy till Kalmar då han hade lite ärende och jag ville in på Stadsmissionens Loppis, en sväng på TGR och så skulle vi ju kolla om tvättställningen fanns på IKEA då den här i Älmhult var slut. Alla ställerna fick sig besök och vi fann ställningen samt en zinhylla för 99:- till mina krukor. På eftermiddagen när vi hade kommit hem kom också svärmor hem från jobbet och då blev det prat och grillat. Majs, köttbit och potatis"chips" med sallad. Mumma. Äppelkaka med vaniljvisp till efterrätt och godis på kvällningen.
Jimmy tränade på Söndagen och sen åkte vi hemåt, men stannade i Emmaboda hos Jimmys kusin med man och fick lite mat och gofika. Trevligt att få hälsa på då jag aldrig hade vart där innan, bara träffat hans kusin här hemma.
Vi var hemma runt 20.30 och då hade jag så ont i huvudet att det bara blev lugnt i soffan med massage och lite godisnappar. Sen slocknade vi båda två.
Jimmys kusin har en liten hund jag mer än gärna hade tagit med mig hem.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 1 visningar

Gillar

Kommentarer