Tänk att det finns så fina människor.

Under jultiden är det svårt att hitta julklappar till dem som skall få och tankarna snurrar kring pengar, presentpapper, att ingen får veta, vart gömmer jag presenterna, blir hen nöjd nu och räcker det med dessa eller skall jag köpa fler. Eller nåt liknande.
Vi har det rätt bra, vi som kan köpa julklappar till andra och vi som faktiskt får klappar av nära&kära men det finns ju faktiskt dem som inte har råd att ge sina barn paket. Jag har alltid fått mycket av det som stått på min önskelista kring jul när jag vart liten. Kläder, leksaker, böcker osv. Och jag minns den gången jag fick en alldelles egen tvapparat. Det var en lycklig jul. Mina föräldrar har gett mig och mina syskon för ungefär samma peng och vi har fått massor varje jul.
Jag är glad över det.
Men sedan några dagar tillbaka har jag börjat tänka på de familjer här i landet som inte kan ge sina barn det dem önskar sig. Jag förstår att alla inte kan ge tvspel. mobiler, resor osv som kostar mycket men en docka, ritpennor, en leksakshäst, lite kläder eller en bil kanske några barn har skrivit upp på önskelistan och inte ens det kan föräldrarna inte ge. Många mammor/pappor gör så gott de kan föra sina barn och förklarar läget och fixar en minnesvärd jul trots avsaknaden av julklappar. Även om julen är en materialistisk högtid så är det faktiskt en underbar högtid för vänner och familj, för att få umgås, slappna av och ha det trevligt! Jag hittade precis in liten insamling som skall starta 1 December där man kan lämna en inslagen julklapp i en säck på Gothia Towers i Göteborg som vid jul delas ut till dem familjerna som är i behov.
Jag tycker det är en jättebra grej att göra och tycker det är synd att jag inte bor i Göteborg, för annars hade jag gärna lämnat julklappar i säcken. Vill du veta mer så finns all information här.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 4 visningar

Gillar

Kommentarer