Svenska såpor - jag rangordnar!

Jag älskar svenska såpor och har alltid följt det slaviskt när det har gått på tv. Det är nästan samma händelser i alla såpor men dem har ändå sin charm allihop, på sitt sätt.
Dem är bra på sina vis och här kommer en rangordning på dem jag tycker bäst om. 1. Andra Avenyn
Gick 2007-2010 på SVT och jag tror att jag tycker bäst om detta bara för att jag känner igen mig mycket. Handlar om ungdomar i min egna ålder (eller iallafall då) och sånt gillar jag.
2. Nya Tider
Gick 1999-2006 på TV4 och kom efter Skilda Världar. Spännande att följa Anna och Hugos kamp om sin kärlek. Fastnade också här för att det var i samma ålder som mig själv och det kändes som en glad serie. Roligt att följa ungdomarnas radio samt hur det gick på tidningredaktionen. Gillade Kristine mest!
3. Skilda Världar Gick 1996-2002 på TV4 och den är jag fortfarande fast vid. Har alla utgivna volymer hemma (1-11) och tittar just nu på den senaste boxern. I början fastnade man för att man ville se vad som hände mellan Sandra och Daniel iomed att dem var syskon och sen vart jag bara fast helt enkelt.
4. Tre Kronor
Gick 1994-1999 och handlar om flera olika familjer i Mälarviken. Jag har börjat om och tittar på den nu och gillar Bimbo och Klimax. Intressant att följa allas snedsprång, otrohet och äventyr.
5. Vita Lögner Gick 1997-2002 på TV3 och utspelades mycket på ett sjukhus samt på en pub vid stranden. Minns inte riktigt så mycket förutom att det var mycket falskhet och kriminalitet emellanåt. Varje gång jag åker tåg förbi Varberg kollar jag in puben som serien spelades in i.
6. Vänner och Fiender Gick 1996-2000 först på SVT och sen Kanal 5 och här minns jag ingenting och tror inte riktigt jag fastnade på samma sätt som jag gjorde på de andra serierna.
Kollade du också på dessa? Hur skulle din lista se ut?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 37 visningar

Gillar

Kommentarer