Svar från frågestunden.

..~*Ida*~..
På vilket sätt är du och Jimmy mest lika? Och mest olika? Mest lika är nog vår humor, att vi har lätt för att skratta, att vi båda är otroligt känsliga och att vi lätt kan prata och kommunicera. Mest olika är vi nog på det viset att han mer än gärna har saker att göra medan jag är nöjd att inte göra så mycket. Och sen har vi olika perspektiv på saker och ting, på vilket sätt det skall göras, när det skall göras och liknande. Men vi kompletterar varandra väldigt bra samtidigt så på sätt och vis är det inget problem. Vi måste vara både olika och lika för att det skall fungera.

..~*Josefin Svärd*~..
Vad är din allra högsta dröm..? Inom både karriär och annat! Inom karriär har jag egentligen ingen högsta dröm utan jag gör det jag vill göra helt enkelt. Kanske att det blir mer rutiner, mer lättillgängliga tider och mer trygghet men det lär ju komma med tiden eftersom jag är precis ny men annars trivs jag där jag är, under min chef.
Högsta dröm inom annat är ju helt klart att få barn inom snar framtid. Att vi känner oss reda båda två för det steget, att graviditeten går bra och att jag föder utan några som helst smärtor och problem :) För annars måste jag säga att jag har det jag vill ha. Jag trivs så bra i min stad, jag trivs så bra i min lägenhet, jag trivs så bra med Jimmy och hans vänner/familj och jag har ett bra jobb. Det är liksom bara barnen som saknas i dagsläget.

..~*Hannah*~..
Vilken är din favoritmat? Jag är otroligt förtjust i Langos, Kyckling med klyftisar&morötter och ädelostsås samt det enkla men supergoda Stuvade makaroner och köttbullar/stekt falukorv.

Berätta om din utbildning, från grundskolan till idag? Började lekis 1991 (tror jag) och sen första klass året efter (då var det liksom enkelt med Lekis, 1an, 2an, 3an osv och inte Förskola, Förskoleklass osv) på Skogstorpsskolan i Falkenberg. Ett stenkast från huset jag bodde i, så hade nära och bra. Där gick jag Låg, mellan och högstadiet vilket var riktigt skönt. Vad dock väldigt utsatt och mobbad hela skolgången så när jag kom till sjuan (då hade jag gått på högstadiet ca 1.5år) och hade gått där nåt halvår så ville jag byta klass och helst skola då jag mådde jättedåligt. Skola fick jag inte men klass gick de med på då jag hade kompis i paralellklassen. Jag bytte men det blev tyvärr inte bättre. Gick dock ut nian med förhoppning att gymnasiet vad bättre. Valde Estetisk Teater först och kom in på det. Gick det nån dag men bytte sen över till Bild&Form. Mådde fortfarande dåligt, men genomled med både bra och dåliga betyg. De dåliga betygen pluggade jag upp 2006 på komvux i Kinna och sen gick jag en Hygienteknisk utbildning i Halmstad våren 2012.

Vilka politiska partier sympatiserar du med? I början brydde jag mig inte alls och när jag väl fick börja rösta så gick jag på samma parti som mina föräldrar, för det var enklast. Men ju mer jag började förstå (fattar dock långt ifrån mycket än idag) så bildade jag mig min egna uppfattning och idag står jag helt och hållet på Vänsterpartiets sida.

Vad gör du när du är ledig? Då åker jag gärna på loppis om jag inte själv står och säljer, jag umgås med familj och vänner, jag åker gärna iväg på lite dagsutflykter och picknickar, jag målar och pysslar, kollar film och sitter mycket vid datorn, tänker och funderar en hel del och är Jimmy hemma så umgås jag såklart med honom också. Jag och Jimmy hittar alltid på någonting roligt att fördriva tiden med. Nu har jag fått upp intresset för inredning så pysslar mycket kring det.

En lampskärm jag tillverkad av servettpioner.

Vad har du för drömjobb? När jag var liten skulle jag bli sotare som min pappa, men eftersom jag är höjdrädd var det inte så optimalt, men sen hamnade jag på förskola och ville arbeta med barn och då var mitt drömyrke alltid förskollärare men då det var för mig svårt att komma in på högskolan och jag till slut tröttnade på att försöka komma in så bytte jag banor och pluggade till hygientekniker eftersom jag för det mesta jobbat med det under mina år. Det var faktiskt det allra första jobbet jag hade (förutom GT-försäljningen) samtidigt som jag gick i skolan och det kändes som det var det jag kunde så idagsläget säger jag Hygientekniker!

Är du feminist? Kan inte rätt och riktigt uttala mig kring den frågan egentligen då jag inte är så väldans insatt i ämnet, så nej jag kan inte påstå att jag är feminist men jag tror på lika värde och att man skall få lön för det arbete man har, inte för sitt kön.

Vilket är ditt bästa barndomsminne? Det som poppar upp i huvudet när jag tänker på barndomen är nog alla skolavslutningar vi hade. Vi var först i skolan på förmiddagen och sa hejdå till klass och lärare och sen gick vi hem och blev fotograferade framför vår jättelika hängbjörk på trädgården (mina syskon och jag) och sen åt vi tårta eller gofika och efter det var det alltid dags för årets höjdpunkt - LISEBERG!

Sen minns jag också vid ett tillfälle då jag var med min farmor och farfar i en stuga i Hökensås, på en camping där för att åka runt i skogarna och leta blåbär/lingon. Det var bara farmor, farfar och jag som sov i stugan och mamma,pappa och syrran kom och hälsade på en av dagarna. Jag minns att det fanns en campingbutik med leksaker och livsmedel som det brukar finns på campingar. Jag hade sett en liten söt docka med härlig grimars jag ville ha. Den kostade 50:- och jag hade inte dem pengarna. Jag minns att farfar gav mig 50:- och sa "Spring bort till affären och köp dockan, du får den av mig" .. Jag var superlycklig. Minns att det var en på ca 10-15 cm lång med gröna kläder, kort hår och grön keps.

Har du någon diagnos? Ingen fastställd diagnos men jag är lite smått galen emellanåt :)

Är du kristen? Inte på det viset att jag stenhårt tror på en Gud och att jag läser bibeln och följer det och så men jag tror att det finns någon slags makt ovanför oss och att han på någotvis skapade oss och att vi möter honom för första gången den dagen vi dör. Eller nåt.

Tror du på gud? Svarar samma som ovan.

Vilken plats åker du helst vill? Öland är Paradiset på Jorden men om jag inte skall åka så långt så är faktiskt min favoritplats sjön i Virestad. Helst en vindstilla sommarkväll när solen håller på att gå ner och vattnet är helt blankt och stilla, man stoppar ner fötterna i det ljuvliga vattnet och sitter på bryggan tillsammans med Jimmy och äter sommarens underbara jordgubbar. Det är fint.

Från i somras.

Hur många barn vill du ha? Jag vill ha två barn och får jag välja ett av varje för namnet är redan klara - Walter och Selma ;)

Vad tror du är svårt med att uppfostra ett barn? Att får barnen att verkligen lyssna på mig, att förstå att det jag säger är inte för att vara elak utan för att det är för deras bästa!

..~*Maria*~..
Jag undrar när du och din J planerar att skaffa barn. Snart hoppas jag. När den tiden kommer helt enkelt. Nu har jag ju ett jobb så egentligen finns inte många hinder kvar. Vi får se.

Har ni några planer på husköp? Nej. Och jag tror inte vi kommer ha det på länge heller. Men vem vet, när vi får barn och de börjar bli äldre kanske man vill ha ett litet hus med trädgård och sånt men jag har vuxit upp i hus och köpte ett hus tillsammans med A och det var liksom inte min cup of tea om man säger så. Vi trivs otroligt bra i lägenhet. Mer behändigare tycker jag.

När ska ni gifta er? När vi har råd och sparat ihop alla pengarna som krävs. Denna gången skall jag inte snåla på någonting, jag vill ha det jag vill ha och jag skall ordna det också. Denna gången skall bröllopet bli på det sättet jag vill och därför får det ta den tiden det tar helt enkelt. Ett drömbröllop (även om det inte kommer bli otroligt stort och pampigt) med klänning, ekipage, solosångare, lokal och mat kostar ju några kronor. Så det kommer väl dröja några år, men jag har som sagt inte bråttom denna gången.

Kan du inte visa lite mer inredningsbilder från ditt hem? Jag tycker att jag redan visat så mycket från mitt hem så vet inte riktigt vad mer du vill se? Specificera gärna isåfall. Jag gjorde ett inlägg där jag visade rum för rum när jag flyttat in och när jag har nåt nytt eller möblerat om eller så har jag fotat det och lagt ut :)

..~*Jaqueline*~..
Gör du bloglovin byten? Nej inte rakt av. Jag tycker inte det är roligt att lägga till en blogg bara för att man själv skall få följare. Man använder väl bloglovin för att hålla sina favoriter på ett och samma ställe så att man ser när dem uppdaterat? Därför lägger jag till bloggar där som faller mig i smaken och som jag anser passar där för min del. Jag vill ha följare som läser min blogg för att den är bra, vill inte ha följare för att dem själv skall få några "läsare". Men gillar du min blogg, följ den gärna, lämna kommentar och vem vet, jag kanske fastnar för din blogg längre fram. (Nu är detta svaret inte personligt riktat till Jaqueline, har inte vart inne på hennes blogg och läst så värst mycket, men svaret är allmänt så nu vet ni att ni inte behöver fråga mig om bloglovin-byten ;)

..~*Maria 2*~..
Varför är inte du och Emma vänner längre? Om du vet att jag och Emma vart vänner tidigare förmodar jag också att du läser min blogg, då tror jag också du redan vet svaret då jag så många ggr skrivit ut det här men jag drar historian väldigt kort. Jag vet ärligt talat inte. Jag blev utsatt för ett påhopp ute på ett cafe en gång och ville då funderar huruvida om jag ville fortsätta i Tjejgänget eller inte (vi hade ett tjejgäng som träffades en gång i månaden och festade, ville ev. gå ur där och alltså inte avsluta vänskapen) och de sa att dem skulle vänta på mig tills jag kände mig redo, men redan dagen efter bröt dem upp med mig och därför är jag inte vän med Emma längre. Har försökt vid två tillfällen efter detta att träffas och dem träffarna har vart mysiga men jag orkar inte vara den som drar i det så jag lade ner det helt enkelt. Märkte ganska tydligt att hon tagit A´s sida och tyckte nog att vi glidit ifrån varandra och inte var på samma våglängd i livet. För mig kändes det som att det inte gick att umgås med mig för att jag inte hade jobb. Men men. Jag är inte ledsen över det, bara otroligt ledsen över att jag inte får träffa barnen och dem saknar jag så djävulskt mycket och kommer ALLTID göra det.

..~*Ida Tallhed*~..
Om du bara fick välja en enda av dina Monchhichi att ha kvar, vilken skulle du välja då och varför just den? Jag har så många (122st) så det är rätt svårt att bara välja ut en favorit. Alla har sina historier, och jag tycker om alla på så olika vis men om jag måste välja en så är det en jag fick av syrran och hennes sambo när jag fyllde år i somras. Den är mest mänskolik då den är människokropp inkl snopp och det kanske är just det som gör den så speciell. Att den har snopp. Haha. Ingen annan Monchhichi har en sån i min samling så han är speciell minsann.

Han är liten men visst är han söt?

Samlar du på nått annat än Monchhichi? Inte på samma sätt som med Monchhichierna men jag samlar ju på mig lerkrukor & färg så jag har något att pyssla med.

Vad tycker Jimmy om alla dessa Monchhichi? Han säger att dem är söta och han blir också glad när jag hittar nån ny/får någon ny men än så länge har han inte sagt så mycket om att dem är så många. Så länge det inte blir för många och så länge jag inte sprider ut dem aldelles för mycket tror jag det är lugnt med honom. Men egentligen väntar jag bara på att han skall sätta stopp, tror dock han inte riktigt vill det eftersom han vet hur glada dem gör mig. Han samlar ju på instrument och dem tar ju ändå rätt mycket mer plats än mina 122 apor. Hehe.

Vilken typ av musik spelar Jimmy mest? För det mesta spelar han visor. Låtar av Afzelius, Edvard Persson, Åsa Jinder, Nordman och äldre artister m.m

Har ni nån låt som är "eran"? Det har vi faktiskt. Egentligen borde det vara Summer of 69 för det var den som fick oss att börja prata första gången och det var den första låten han spelade för mig men eftersom vi båda älskar Afzelius och tycker om Tusen Bitar (min favoritlåt) så har det blivit just den, Tusen Bitar. Och jag minns hur jag rös när jag hörde Jimmy sjunga den första gången. Och jag minns också när han spelade in den på sin mobil och skickade som mms/ljudfil till mig när vi precis hade träffats och mamma&pappa ville höra.

Hur träffades ni? Vi chattade på www.chatta.nu och i den offentliga chatten skrev Jimmy att han hade sångstund och undrade om nån ville hänga på. Då jag märkte att det var en musicerande grabb skrev jag att han skulle spela Carrie för mig. Jag hörde ju ingenting men han låtsades spela den och efter några minuter skrev han typ. Klar! Sen började vi prata med varandra, om musik (vi hade gemensamma idoler) om hans yrke och varför manliga förskollärare är mer utsatta än kvinnliga samt om hur dåligt vi tyckte om moderaterna. Sen smsade vi mycket, pratade långt in på natten på skype och sen träffades vi på en romantisk dejt i Halmstad.

Hur länge har ni varit tillsammans? Om man skall vara helt exakt så har vi vart tillsammans 1.5 år om åtta dagar!

Hur friade Jimmy? (Gärna som videoblogg)

..~*Anonym*~..
Hmmm berätta allt om dig och ditt liv. Vi ska ju snart till dig så kul att veta lite om personen vi ska till. :-). Jag gör ett Läsarnas önskeinlägg av denna frågan, så svaret kommer komma upp senare.

,,~*Johanna*~..
Favorit artister/band? Björn Afzelius och Mikael Wiehe bland annat.

Gillar du blodpudding? Absolut, tillsammans med rösti och lingon!

Vilken är din favorit film? Måste nog säga Heartbreak Hotel på denna frågan, men har jättemånga favoriter egentligen.

Vilken var den senaste filmen du såg på bio? Små Citroner Gula

Favoritfärg? Lila

En lila detalj i mitt hem.

Vad anser du om psykiska sjukdomar? Vad skall man svara här egentligen? Det är väl aldrig roligt att någon lider av psykisk sjukdom och ohälsa. Jag tycker det är trist och onödigt att det finns överhuvudtaget på samma sätts om jag tycker cancer borde försvinna.

Känner du någon som lider av en psykisk sjukdom? Ja, och det är jättesvårt att hjälpa även om man så gärna vill. Man vet inte vad man skall göra riktigt.

Har du någon allergi? Nej.

Jag tackar ALLIHOPA för dessa trevliga frågor! Om ni har något mer ni undrar så lämna gärna en kommentar så fyller jag på svaren här, eller så blir det ett eget inlägg!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 8 visningar

Gillar

Kommentarer