Storytime - Blodet syntes igenom!

Har ni vart med om någonting pinsamt vid någon mensperiod?
Jag har! Och det är vad detta inlägget skall handla om helt enkelt.
Jag kan fortfarande skämmas när jag tänker på det och jag är alltid lika nojig även som vuxen om jag skall vara ärlig, men det är vi väl allihop, eller vad säger ni tjejer?

Jag fick min mens vid 12 års ålder om jag inte helt missminner mig. Jag minns fortfarande dagen den kom och hur jag reagerade liksom. Det var en stor dag!
Men iallafall.
Jag var väl 13-14 år eller något när detta hände - osäker på ålder men gick 6:an eller 7:an iallafall för det var innan jag bytte klass. Vi hade syslöjd och jag höll på att lära mig att sticka, det var jätteroligt och jag var totalt inne i garn och stickpinnar när en klasskamrat kommer fram och viskar i mitt öra "Marica, du har mens va?" Förstod inte vad hon ville med det (idag tänker jag, det borde du väl förfan förstått :D) Jag reagerade alltså inte, fortsatte med mitt stickande medan läraren visade mig hur man gör. En stund senare kom samma klasskamrat fram igen och sa "Marica, man ser att du har mens, det har gått igenom dina byxor, du får nog åka hem och byta" Där fattade jag!
Såååååå pinsamt! Jag tog min tjocktröja och knöt runt midjan för att dölja, gick ut på toaletten och märkte den röda hemska fläcken bakpå mina fina ljusa grön/vit-rutiga byxor, favoritbyxorna dessutom.

Hur många hade sett?! Vad gör jag nu?! Jag gick in till kompisen igen och sa att jag skulle gå hem och byta. Som tur var bodde jag 500 meter från skolan så hade nära. Kompisen lånade ut sin cykel till mig så jag skulle hinna tillbaka innan nästa lektion vilket jag också gjorde. På med dubbla bindor (körde aldrig med tampong på den tiden), nya byxor och cyklade tillbaka. Kom in i klassrummet, satte mig och nån minut innan lektionen skulle börja kom en kille från klassen fram och frågade lite skrattretande om jag hade bytt byxor. Jag höll på att skämmas ihjäl!
Klart som fan hade alla i klassen som hade haft syslöjd just då sett den skarpa, hemska röda fläcken på mina byxor som vittrade om att nu, nu har Marica fått sin mens.


Hur gammal var du när du fick din mens första gången? Har du vart med om något pinsamt?
Berätta! 

Nästan samma ålder - detta är från min konfirmationsdag!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 517 visningar

Gillar

Kommentarer

Cajaba
Cajaba,
Minns inte när jag värnade få mens, tror jag var 15. Men pinsamt har jag varit med om. Och det är nu på senare år. Förstadie till klimakteriet. Mer än riklig blödning. Använde både tampong och binda och det blödde igenom. Trots att jag nyss bytt. Och på jobbet dessutom, i jobbilen! Stor fläck på hela sättet. Två mil hem. Fick gå hem till en kollega och tvätta av mig, låna både trosor och byxor. Det var mindre kul...
nouw.com/cajaba
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Men tjena, det var ju ännu pinsammare - när mitt hände var jag ju fortfarande liten och ung. På jobbet är det ju riktigt pinsamt när man måste avslöja att man blött igenom och behöver hjälp!!
nouw.com/frökenrödlök
Jasmineivanoff
Jasmineivanoff,
Alltså du har på alla bilder jag sett alltid varit så fin 😍 Men vilken historia, nu i efterhand kan man kanske skratta åt den men då måste de ha varit sååå hemskt 😩
nouw.com/jasmineivanoff
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Men åh, Jasmine - vad säger du ... stort tack ,vad skoj att höra <3
Ja, då var det pinsamt, nu skrattar man åt det - det är ju så lätt hänt och händer många =)
nouw.com/frökenrödlök
Ulvelotta
Ulvelotta,
11 år var jag. Minns också hur jobbigt det var då. Bara att be typ ens förälder att köpa bindor. Hemskt. Och på den fronten har det hänt mkt, det var ju blöjor då...Kan inte på rak arm komma ihåg någon pinsam story, men jag minns att jag definitivt trodde jag var ensam. Det var inget man pratade om då..
nouw.com/ulvelotta
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
11 år är ju rätt ungt, inte lätt att be föräldrarna om bindor.. men när man väl fick det så kändes det skönt =) Hehe nu är allt så litet, inga direkta blöjor =)
nouw.com/frökenrödlök