Soffköp. bilolycka och loppis.

Det har vart en händelserik helg och än är den inte slut.
Soffköp, bilolycka och loppis är det jag tänker skriva om nu!

Jag börjar med att vi efter jobbet i fredags tog bilen och åkte bort till Ikea för att köpa vår soffa som vi velat ha sedan vi flyttade ihop. Älskade svärföräldrar sponsrade till den och jag är jättetacksam och glad. Vi tog inte med något släp för vi tänkte att vi säkerligen får in den i bilen och i annat fall skulle vi få hyra av Ikea. Vi kollade in soffan, bokade den, betalade den och hämtade ut den i varuutlämningen. Försökte få in den i bilen utan rätt resultat så Jimmy fick gå in igen och hyra ett släp. Ikea hyr ju ut sina släp gratis emot en deposition vilket jag tycker är bra. Vi lastar in soffan i släpet, stänger och börjar färden hem, lyckliga! Vi fick ha släpet till 11.00 dagen efter men eftersom vi skulle på loppis ville vi lämna tillbaka den redan på kvällen, så vi hade en timme på oss ungefär. Inga problem.
Men, så råkar vi ut för en bilolycka precis utanför Ikeas parkering. Bakom oss släpper släpet och med all kraft drar det med sig dragkroken och rullar förbi bilen på höger sida och rakt ner i diket och är nära på att volta över. Det såg läskigt ut och vi visste inte riktigt hur vi skulle få upp den. Jag blev chockad och visste inte vad jag skulle göra så jag stod bara och garva medan Jimmy blev helt förkrossad, stackarn. Det körde för bi 5-6 bilar som glodde så ögonen trillade ur men ingen stannade vilket jag kan tycka vara lite elakt. Men efter några minuter stannar först en bil och sedan två till och vi får upp släpet på rätt håll och kan därifrån bogsera upp den med hjälp av Jimmys bil. Hade dessa hjälpsamma personer inte stannat hade vi inte heller fått upp släpet.
Inga personskador förutom att vi var rätt skärrade och skakiga efteråt. Man tänkte ju Tänk om någon hade promenerat längs vägen, eller om släpet brötat in i bilen.. Så vi hade tur. En lampa på släpet samt stödhjulet pajjade och för detta fick vi pröjsa 2500 till Ikea. Inte roligt men jag är så tacksam över att ingen skadades.
Hem kom vi och soffan lastades av, Jimmy körde tillbaka och lämnade åter släpet och berättade vad som hänt, betalade och kom hem och hjälpte mig bära upp soffan till oss. Sen åkte vi och handlade. Och allt detta hann vi på två timmar ;) inte dåligt. HAHAHA!! Igår for vi på loppis i Ljungby! Det var Kungsgatans dag med loppis, knallar och underhållning! Vi hade med oss massor dit men hem nästintill ingenting så vi var nöjda, speciellt med tanke på att det var gratis att stå och att vädret var med oss! På väg hem stannade vi till på lite kulturminnen inom Sagobygden såsom Ebbe Skammelsson, Högarör och Skea Dåre. Och på kvällen invigde vi grillen och åt ljuvlig middag!!
Vår tresitssoffa!
Skea Dåre - en gumma som var på väg hem, springandes, från julottan och fick slagfall och dog, nu står det en sten som minne till henne och den ser ut som en springande gumma.
Jimmy står nere på gården och grillar.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer