Skall barnfamiljer aldrig kunna handla när barnen är med?

Läste på aftonbladet idag att en familj skulle till Ica Maxi och handla. Frid och fröjd från början men när dem skulle betala och langade upp mat, nappflaska samt ett 6-pack folköl så begärde kassörskan leg på både mamman OCH DOTTERN! Dottern är bara tretton år!
Får man inte handla varor som kräver att man är över 18 om man har barnen med sig? Självklart förstår jag att kassörskan gör sitt jobb med att kolla leg på alla hon misstänker är under 18 år men någon gräns måste det ju ändå finnas?! Självklart förstår jag att en del köper ut till sina barn men man kan inte dra alla över en kam.
En barnfamilj måste kunna handla tobak och öl trots att dem har sina minderåriga barn med sig.

Bild från Aftonbladets artikel på den drabbade familjen
Jag hade reagerat på samma sätt som familjen.
Hade blivit jättearg om det skulle hända mig och jag hade lämnat alla varor där på bandet och bara lämnat affären och gå till annan butik. Jag tycker inte det får gå till såhär. Även om jag samtidigt förstår att man måste kolla leg som sagt, men kunde inte kassörsökan bara bett om ursäkt och sen låtit allt vart när mamman berättade som det var? Skall hon behöva berätta som det är? Borde inte butiken förstå? Jag vet inte!

Vad tycker du om händelsen? Hur har du reagerat? Hade du bara rykt på axlarna eller hade du bestridigt?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 3 visningar

Gillar

Kommentarer