Situationen - Vad hade du gjort?


Du vet att någon i din närhet har begått ett brott.
Du tycker inte brottet är så allvarligt, det var mest en olycklig situation som ledde till det.
Det kommer bara uppdagas om du avslöjar det och konsekvenserna för
Personen är livstids fängelse. Om du avslöjar personen får du 10 miljoner.

Vad gör du?
Hur motiverar du ditt svar?

Mitt svar: Min första tanke var omgående att jag skulle avslöja personen, för att jag tycker att har man gjort fel så har man. Men sen börjar jag fundera, är det schysst att avslöja min vän?
Skulle brottet ha någon betydelse egentligen? Enligt situationen tycker jag inte att brottet är så allvarligt, men tycker det isåfall skulle vara konstigt att få livstids fängelse om det inte skulle vara något allvarligt. Så förmodligen är brottet så pass stort att det faktiskt är allvarligt och då tror jag nog att jag hade kunnat avslöja. Hade jag själv råkat ut för någonting och vart ett offer och någon hade kunnat hjälpa mig att få fast den skyldiga genom att avslöja henne/honom hade jag vart tacksam om nån hade gjort det.
Jag tror inte pengarna här hade gjort någon skillnad, det är nog mitt samvete som hade påverkats. Skulle jag ändå få pengar för det hade jag inte tackat nej.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Det beror ju faktiskt vad personen hade gjort känner jag men har personen mördat någon hade jag inte en s velat veta för jag vill inte vara delaktig i ett mord. Det där va en svår fråga

nouw.com/2barnsmammaochfru
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Men i fallet så har du fått reda på vad det handlar om, har personen då mördat så har personen berättat för dig och vad gör man då.. men håller med, det är en svår fråga
nouw.com/frökenrödlök
Madde ,

Men skulle straffet vara livstid är det ett allvarligt brott. Smågrejer hade jag nog inte brytt mig om. Helt seriöst, vem har inte brutit mot lagen någon gång? Går lite fort i trafiken ibland, och har nog kört mot rött någon gång också. Precis som du säger. Pengarna är oviktiga. Jag står inte ens upp och försvara mina egna barn då dom gör dumma saker. Däremot vet jag att föräldrar försvarar det, men brukar fråga då om du råkade ut för samma sak som dina barn utsatt någon annan för hade du sagt samma sak då?

www.nouw.com/madelena
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jo jag vet, jag kanske skulle formulerat om innan jag lade ut.. Jag hittade den på nätet nånstans.. Men jag hade inte haft mage att inte säga någonting om någon vän gjort någonting som inte är bra... Jo jag förstår hur du menar med att alla brutit mot lagen.. men om jag ex, ser min kompis kille slå henne eller någonting så hade jag inte velat hålla det inom mig... jag hade mått så dåligt.
nouw.com/frökenrödlök
Blondina,

Asså fy nej jag kan ärligt talat inte svara på de där :/ inget av de känns rätt även om ja vet man ska följa lagarna men känns förjävligt om brottet inte är jätte allvarligt liksom där sen personen i sig få livstid för de liksom.. pengar är pengar de är slut snart ändå

blondinas.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag hade inte kunnat leva med mig själv om jag vet att någon har gjort ett brott som rätten anser är så pass allvarligt att det blir fängelse, om jag då inte berättar någonting... Jag älskar mina vänner, det gör jag men skulle inte hålla de "gömda" för ett brott de gjort.
nouw.com/frökenrödlök
Diana Saelöen,

Livstids fängelse... i Sverige är det i princip bara överlagt mord som renderar det straffet och då kan man nog inte skylla på en olyckshändelse. Hade det varit en riktigt nära vän som typ mördat någon som våldtagit hennes eller hans dotter eller son så hade man kanske funderat en vända.... men jag hade nog anmält ( och hoppats på en bra advokat för personen)

Pengarna spelar ingen roll.

nouw.com/fibrolivet
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Nej pengar ska inte ha någon roll tycker jag, det är samvetet som är det viktigaste och för mig att göra rätt.
nouw.com/frökenrödlök
fighterwomen85
fighterwomen85,

Jag vet inte vad jag skulle göra i den situationen. För det är så svårt att föreställa sig & sätta sig in i det.


Ha en bra dag! 🙂

nouw.com/fighterwomen85
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, vissa situationer är ju det
nouw.com/frökenrödlök
fighterwomen85
fighterwomen85,
corkystyle,

Jag hade inte riktigt vetat på rak arm hur jag hade gjort. Men som du skriver så har man gjort fel så har man.

www.corkystyle.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja och då får man helt enkelt stå för det =)
nouw.com/frökenrödlök