Shedo finns för dig!


Hej!
Sedan några veckor tillbaka är jag återigen inne på Shedo´s jourmail och jobbar vilket känns riktigt bra! Jag valde att ta paus när jag mådde som sämst efter alla operationer och behandlingar, men så roligt att vara tillbaka igen. Det är en härlig känsla när man besvarar ett mail till en drabbad eller anhörig och finns som medmänniska för dem. Det värmer!

För er som inte har koll på Shedo tänkte jag berätta lite kort.
Föreningen Shedo har funnits sedan 2008 och namnet kommer från Self harm and eating disorder organisation. Det är en religiöst och partipolitiskt obunden förening som arbetar utifrån tre syften:

* Sprida kunskap om självskadebeteende och ätstörningar, genom tex. föreläsning och trycksaker
*Ge stöd åt drabbade och anhöriga via självskadechatten, jourmail, stödforum och färdighetslistan.
* Arbeta för en bättre vård för dessa grupper genom deltagande i brukarråd, samverkan med psykiatrin och opinionsskapande.
Shedo är en rikstäckande intresseförening vilket innebär att vi är öppna för drabbade, anhöriga och yrkesverksamma, samt personer som helt enkelt är intresserade av våra frågor.

Är du drabbad, anhörig eller yrkesverksam och behöver stöd finns många sätt att kontakta Shedo som finns där för dig!

Skicka ett mail till jourmailen - det kan ibland vara skönt att inte se den man pratar med, har lättare att skriva ner sina känslor istället för att prata om dem, vill ha tid på dig att läsa och svara och göra det i din takt. Jourmailen är alltid bemannad på jour@shedo.se

Vill du chatta och få svar direkt är vår chatt en bra väg att gå, där finns tjejer och killar som kan besvara dina frågor och stötta dig, ibland är det skönt att bara få svar direkt. Vår självskadechatt är bemannad alla dagar utan Fredagar mellan kl 20-22. (Från 7/12 även på måndagskvällar 16-18)

Vi har ett forum som är öppet både för anhöriga och drabbade, där du kan träffa på och prata med andra som är i samma sits. Du är aldrig ensam! Du hittar forumet här.

Shedo har tagit fram en färdighetslista med massa punkter som man kan ta till sig och gå på när känslan om att självskada kommer. Den är jättebra att skriva ut och ha nära till hands. Den är bra att diskutera med den drabbade om, och kanske skriva in egna saker som passar.
Du hittar den här.

Shedo finns för dig och du är välkommen att vända dig till oss!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 173 visningar

Gillar

Kommentarer