Sex är Naturligt - Våldtäkt och sexuella trakasserier

Hej på er!
Nu kommer ett inlägg som inte är så roligt att skriva men känner att det är ett viktigt ämne att ta upp. Det är känsligt och det handlar om sexuella trakasserier och våldtäkt.

Jag har aldrig utsatts för våldtäkt
(tack och lov) så kan inte uttala mig allt för mycket kring det mer än att jag tycker det är något så fruktansvärt illa. Jag kan inte förstå hur en människa tänker som väljer att förgripa sig på någon annan. Att man fortsätter trots att man flertalet gånger hört nej. Att man vill göra någon illa som inte kan försvara sig. Att förgripa sig på någon som inte är kapabel till att säga nej.
Jag kan inte förstå dem människorna som inte fattar att ett nej är ett nej!
Tyvärr finns det många kvinnor och män där ute som lever med smärtan inombords, för dem har vart med om något sådant här hemskt men inte vågar berätta det för någon.
Jag kan inte säga att jag förstår det, för själv hade jag nog velat berätta men samtidigt fattar jag grejen med att man håller det för sig själv helt enkelt.
För många handlar det nog om skam. Att man tar på sig skulden av vissa anledningar!
En del kanske tänker att Jag förtjänade detta för att jag gjort si eller så, att det är rätt åt mig eftersom jag först ville osv. Men det är synd att man känner så, jag vill tro att man mår aningens bättre, iallafall liiiiite bättre om man vågar berätta vad man vart med om.

Där ute sitter även dem som utsatts för övergrepp och pratar om det. Dem mår dåligt!
Att tvingas gå igenom det i tankarna hela tiden.

Jag kan prata utifrån egen erfarenhet när det kommer till sexuella trakasserier. Jag har tvingats till oralsex när jag var i tonåren. Nu kanske ni undrar hur man tvingas till det? Det frågar jag mig själv också men jag tror att det var som så att jag inte ville, sa nej men ändå gjorde det för att jag var rädd för konsekvenserna. Att utföra oralsex trots jag inte ville var ju betydligt bättre än att tvingas genomlida ett samlag jag inte ville vara delaktig i. Ja, ni fattar! Detta har jag mått dåligt över på senare tid, men förstår samtidigt inte varför jag gör det, när det finns tjejer och killar som vart med om betydligt hemskare saker.

När jag ändå är såhär öppen kan jag berätta om en händelse jag faktiskt anmälde för min chef.
Förra händelsen nämnde jag aldrig för nån, mer än nu i vuxen ålder.
Men här blev jag så arg och rädd att jag kände att jag var tvungen.
Det var en sommar när jag jobbade som personlig assistent i Marks kommun och hade en manlig kollega. I början var det roligt att jobba med honom, även om man då fick göra allt själv för att han oftast satt och småsov i brukarens soffa. Han var trevlig och lätt att prata med.
Jag minns inte helt hur allt började men två händelser minns jag mycket väl. Jag satt inne i personalrummet när han sliter upp dörren och säger med besviken röst Jahaaa .. jag trodde du hade klätt av dig och var redo för mig i soffan. Blev paff och började skratta.
Vid ett annat tillfälle var jag i personalköket och skulle diska efter maten när han kom förbi och trängde in mig i ett hörn, hängde jobbtelefonen i min tröjkrage och drog ut tröjan och glodde ner.
Nu i skrivande stund kommer jag även ihåg ett tillfälle när jag sitter i personalrummet och han kommer in, sätter sig bredvid och börja ta mig på låret.
Jag berättade för två av de tjejerna jag kommit närmast och som också var sommarjobbare och fick byta pass för att slippa jobba med honom. Sena kvällar var det bara två personal och brukaren så jag var rädd att han skulle göra nånting värre. Tjejerna uppmanade mig att säga till chefen vilket jag också gjorde. Jag vet att hon pratade med honom men sen vet jag inte mer, för ett par veckor efter detta slutade jag och flyttade från Mark.

Jag tror att det är viktigt att man vågar berätta för någon om man vart med om nåt hemskt. För att få hjälp att sätta dit den som gjort en illa, för att få prata. Vill man inte ta det med sina föräldrar eller bästa vän finns alltid skolsköterskan på skolan, en lärare, en SYO, nån annan släkting man kan prata med, en arbetskollega osv.
Ensam är aldrig stark och du klarar mer om du delar med dig. Och kom ihåg - DET ÄR ALDRIG DITT FEL NÄR NÅGON GÖR NÅT EMOT DIG SOM DU INTE VILL!

Tosse skriver inlägg i ämnet här så kika gärna in!


Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

Jenniferofhbg
Jenniferofhbg,
Bra inlägg vännen och ett viktigt ämne att ta upp även fast det är så pass känsligt 🌸
nouw.com/jenniferofhbg