Saker jag minns från min barndom på 90-talet

Jadå skall vi se vad jag minns för saker från 90-talets barndom. Någon mer som är uppvuxen där och minns några roliga saker? Berätta!
Minns ni BonBons osmakliga godissorter? Godiset var ju gott, men dem skulle ju föreställa lite äckliga saker, minns ni? Åh, vad jag minns chokladen Rigi.. den kostade 1.50:- men höjdes till 2:- i vår lilla lokala affär och jag fick oftast en sådan när vi var där och handlade. Eller när jag hade pengar själv att gå och köpa :D Godishuset minns väl de flesta (det finns ju kvar än idag men i annan tappning) och jag föredrar dem som var förr, tyckte mycket om innehållet. Pushpops köpte man på vår/höst-marknaderna tror jag, eller i lokala affären och gick och sög på. Som en klubba :) Jag tröttnade fort, då den aldrig tog slut. Fanns även ringar med diamant på som man kunde slicka på.
Jag samlade på de här plastnapparna i all sjöns färger. Jag minns att jag fick en Dateparfym av en kille jag var "ihop" med. Vi hade ett Nintendo 8-bitars hemma med Bubble Bobble blandannat och varje gång det inte gick igång ropade vi på pappa (han lyckades alltid) och hade man tur så funkade det bara genom att ropa efter honom :) Alla hade väl de här roll-on-läppbalsamena i alla smaker och dofter? Finns dem kvar? Pogs, jag var storsamlare och jag spelade mycket i skolan, på rasterna. Vi pajjade alla musmattor i klassrummet så läraren vart så arg, men jag vann mycket. Sticky-hands, slimeleksaken man fick för en femma i automaten som blev dammig och förstörd redan första användningen. Och alla minns väl Jojon. Ja, den kom ju tidigare men jag minns de här sorterna i plast, Sprite och Fanta :D Vad minns du från din barndom?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 35 visningar

Gillar

Kommentarer