Så inreder du ett mysigt vardagsrum!

Hej Hej <3

Allt i hemmets inredare Camilla Fürst har lång erfarenhet av inredning. Jag har kikat i någon tidning (förmodligen Allt i hemmet, men minns tyvärr inte vart) där Camilla delat med sig av sina bästa tips på hur man inreder ett vardagsrum på ett mysigt sätt. Jag tycker det var tilltalande tips och vill därmed dela med mig även till er. Jag kanske skulle följt hennes tips för det känns som jag gått helt åt andra hållet, framförallt när det gäller placeringen av vår soffa!

* Gruppera smart
Om du har ett större vardagsrum, placera möblerna i små grupper efter funktion. Se till att det finns luft mellan grupperna och fria gångar runt dem. På det sättet blockerar du inte framkomligheten.

* Tänk på första intrycket

Det är alltid trevligt att fästa blicken på något vackert när man kliver in i vardagsrummet. Kanske kan du till exempel hänga upp en tavla mittemot ingången. Undvik att ställa soffan med ryggen mot dörröppningen. Det känns mer välkomnande att se fronten och prydnadskuddarna.

* Välj rätt matta

Bra att tänka på är att mattan ska vara såpass stor att minst frambenen på soffan och fåtöljerna står på den. Anpassa även mattans form till hur du ställer möblerna.

* Blanda runda och raka former

Kom ihåg att kontraster gör inredningen mer spännande. Ett runt soffbord blir till exempel fin till en rak soffa.

* Testa dig fram!

Bestäm inte möblernas placering innan du har provat olika varianter. Ibland kan något otippat, som att ställa soffan på diagonalen, kännas helt rätt.


Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Ett tips!
  • 272 visningar

Gillar

Kommentarer

MissMadde
MissMadde,
Vad fint vardagsrum ni har. Tack för tipsen
www.missmadde.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Tack =) Och varsågod =)
nouw.com/frökenrödlök
Åse
Åse,
Tv rummet är typ hustes hjärta 😊
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja man spenderar ju väldigt mycket tid där inne!! Vardagsrummet delar plats med min atelje =)
nouw.com/frökenrödlök
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229