Revolten svarar på mina frågor!

Tror du på ett liv efter döden?
Jaa, det gör jag. Jag har svårt att tro att man bara föds och dör utan mening. Jag tror på en evighet, och därmed tror jag på liv efter döden. Det bör kanske nämnas att jag med "liv efter döden" inte menar reinkarnation, utan jag menar att man fortsätter i en annan värld, förmodligen en värld med andra dimensioner än de världsliga.


Om du fick 2000:- att köpa en present till någon speciell person – vad skulle du köpa och till vem?
ag skulle dela på summan mellan min mamma och min låtsasmamma, för att de är de starkaste kvinnor jag känner. Min låtsasmamma skulle jag köpa ett smycke till. Till min mamma vet jag inte riktigt vad jag skulle köpa - Hon är inte så förtjust i smycken, parfymer och liknade typiska "kvinno-presenter". Jag tror nog jag skulle ge henne de där 1000 spännen kontant, i ett fint kuvert med ett meddelande i. Mamma gillar valfrihet, så tror nog det skulle vara det bästa för henne.


Vad ville du bli när du var liten?
Alltså under dagis-åren ville jag bli sångerska eller busschaufför. Under låg- och mellanstadiet ville jag bli kemist, och det trots att jag inte visste var kemi var. Jag tyckte det lät coolt bara. I högstadiet ville jag bli en revolutionär politiker eller forskare inom något naturvetenskapligt ämne, typ medicin.


Vad är det finaste du någonsin fått i ditt liv?
Hmm, beror på hur man definierar fint. Menar du fint som i en fin present rent utseendemässigt, eller fint som i väldigt betydelsefullt? Jag tolkar fint som det sist nämnda. Det finaste jag fått, fick jag då jag var fyra år. Det var ett litet piano, ett förkläde och en mer-juice. Mamma var inlagd i psyket under en längre tid och pappa hade tagit mig dit för att träffa henne, och då hade mamma gett mig dem sakerna. Just det där pianot, är väldigt betydelsefullt för mig - Jag har fortfarande kvar det.
Svar från Mizca: Du har rätt, jag tänkte betydelsefullt/känslomässigt. Ibland behöver det inte vara det vackra smycket från sin partner eller en resa av sina föräldrar eller så, utan något litet obetydelsefullt för andra men som är oändligt fint och känslormässigt för en själv. Vad roligt att du har kvar pianot :)

Om du fick träffa en person död eller levande, vem skulle du träffa och varför just den personen?
Oj, väldigt svår fråga, haha. Det finns ju hur många som helst, men om jag skulle välja tre personer så skulle det vara Palme, Mandela och Malala. Du sa en person, men jag har svårt att bara välja en. Varför jag skulle vilja träffa dem, är för att jag vill förstå hur dessa människor haft orken, styrkan, modet och drivet att lägga så mycket tid och energi på saker som "vanliga" människor aldrig skulle engagera sig i. Det skulle vara intressant att höra vad de har för egen åsikt om sig själva. Typ att få svar på frågan om de själva anser sig som unika individer i en värld som är splittrad.


Om du var tvungen – vad väljer du?
1) Att tvingas äta den äckligaste maträtten du vet, varje dag i en månad eller bo i tält i en rondell i en vecka? Helt klart ett tält i en rondell i en vecka. Alltså det finns ingen maträtt som jag hatar lika mycket som jag hatar tillbehöret/pålägget kaviar. Det ser inte bara skumt ut, det lutar eeeuw. Så nej, ingen kaviar för min del. Tält i en rondell, med mina kompisar skulle vara skit kul!
2) Raka av dig håret eller färga det chockrosa? Haha asså jag raka av mig tror jag, för chockrosa är snyggt men det passar inte min hudfärg. Jag skulle se skitläskig ut med det. Jag tycker chockrosa passar bleka eller mörka personer - inte de i mittemellan-skalan.

Finns det något instrument du kan spela på? Eller som du önskar du kunde spela på? Vilket?
Naae, jag kan inte spela något. Jag kan inte heller sjunga. Jag är inte musikalisk alls av mig. Gitarr har jag velat lära mig. Mamma köpte en gitarr till mig för flera år sedan, men har inte rört den ens. Gitarren är knappt stämd, haha, den bara ligger där i mitt rum.

Vad är det första du lägger märke till hos en tjej/kille (beroende på könet du dras till)?
Håret och ansiktsformen. Sedan typ ögonen och därefter axlarna. Eller något. Vetefan. Alltså beror ju på vem. Om det sitter någon med skitstora fötter bredvid mig så blir det ju bara: "jefflar, vilka bigga fötter". Och då är det ju fötterna jag först lägger märke till. Så det beror på haha :P

Finns det någonting du inte skulle kunna tänka dig att göra för den du älskar?
Om jag ska vara helt ärlig så är det ganska mycket faktiskt. Jag är envis som en åsna och jag är bestämd - och värst av allt så gillar jag inte att kompromissa för mycket. Så det finns en hel del saker jag inte skulle kunna göra. Jag skulle t.ex. inte ändra mina åsikter, det jag tror på eller större delen av mina drömmar. Det handlar inte om att jag är egoistisk, för jag har inga problem med att se till att andras behov/drömmar också uppfylls. Det är bara det att jag inte vill dela ett "vi" med någon där "vi":et blir något jag inte kan stå för. Alltså jag skulle t.ex. inte kunna tänka mig att flytta till Kongo eller Chile, även om den jag älskar skulle flytta dit. Jag skulle t.ex. inte börja dricka alkohol, bara för att den jag älskar vill ha sällskap. Lite så jag menar. Och det är just därför som jag varit singel större delen av mitt liv, HAHAHA!

Jag tackar Revolten för deltagandet i intervjun.
Bloggen hittar du --> här <>

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer