Rättegång

Jag vet inte om jag nånsin skrev om det här i bloggen för egentligen är det ju inget allvarligare än att jag blivit lurad på lite pengar. På ett sätt får jag skylla mig själv som betalar i förskott och förväntar mig att prylen skall dyka upp i min brevlåda sedan men det har alltid fungerat innan så trodde väl inte det skulle faila nu liksom.
I Januari såg jag en kille på en Köp och Sälj-sida på Facebook sälja Heissner-tomtar som min mamma samlar på. Jag frågade henne om det var någon av dem han sålde hon inte hade och det var det så jag skulle köpa en åt henne för 150kr.
Jag måste reagerat där egentligen, för han godtog 150kr INKL frakt med schenker. Hallå liksom, bara frakten skulle gå på runt 60-70kr så skulle ju inte bli någonting kvar där men jag trodde väl i min vildaste fantasi att han inte visste hur värdefulla dessa tomtarna var utan ville bara sälja.

Så var det inte - han tog mina pengar och skickade aldrig tomten. Nåja, 150kr var ju inget att gnälla över, surt bara! Men så upptäckte jag ganska snabbt efteråt hur folk skrev att han lurade många på pengar på liknande sätt. Jag försökte då stoppa köpet genom att säga att mamma ångrat sig och ville ha pengarna tillbaka men det var ju försent. Han drog ju med pengarna.
Jag gick med i en speciell grupp på Facebook för att varna andra och såg då väldigt många andra tjejer och killar som råkat ut för samma bedragare (eller hans bedragare till flickvän). Dem var kända i grupperna. Jag var inte ensam. Skillnaden var att många andra hade blivit av med flera tusen kronor.
Fick rådet att anmäla trots att det bara handlade om 150kr så jag gjorde det. Nu, 11 månader senare skall jag in på förhör till tingsrätten för det skall tydligen bli rättegång. Vilket känns väldigt bra då polisen gjort någonting vettigt och faktiskt inte lagt ner ärendet.

Jag är nervös för jag har aldrig vart i en domstol eller liknande så vet inte vad som kommer hända men det kommer nog bli bra det här. Jag kommer inte få tillbaka mina pengar men det är inte det jag eftersträvar heller utan jag vill att dem skall åka fast och få straff då detta inte är okej. Sen rädda andra för att inte råka ut för samma sak. Även om det bara är 150kr per person så blir det rätt mycket pengar om man snor av många. Så, i december far jag till Varbergs tingsrätt och skall förhöras i rättegången. Usch!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 1 visningar

Gillar

Kommentarer