Personer på Instagram har ställt frågor och jag har svarat!

Hej Hej <3

Jag har fått frågor ställda till mig på mitt instagramkonto (@frokenrodlok heter jag där om du vill följa) och tänkte i detta inlägget besvara dessa!
Det blir ett relativt långt inlägg, så var beredd! Tack för alla trevliga frågor!

annelihan91
Hur känner du inför behandlingsresan ni just startat?
Det är bara jag som påbörjat en behandling för att bli av med skiten jag haft på livmoderslemhinnan så att det inte sprider sig och blir cancer. Sedan är det operation som gäller och därefter får vi se hur vi går vidare gällande resten. Men jag känner väl bara positivt för den just nu, när jag vet hur allt ligger till, det var värre innan jag fick direkta provsvaret och inte visste om det var cancer eller bara förstadiet till det. Nu känns det mer positivt eftersom det förmodligen kommer göra mig frisk igen!

Feliciafjallkeborn
Vad är ditt mål med träningen?
Att gå ner i vikt och må bättre i kroppen och för att slippa dagliga blödningar, kunna bli gravid och orka göra saker, slippa smärta i kroppen, stärka mina muskler.

Bästa pärlmotivet?
Om du menar som jag redan gjort så är det min Falkenbergs FF-tavla faktiskt. Eller alla porträtt jag gjort på sambon, på syrran och hennes kille och på två kompisar och deras son, samt på lite olika artister. Som här nedan, på Bruce Springsteen som jag gav till en arbetsgivare jag hade som älskar honom!

Bor?
Ute på landsbygden i Hylte kommun, Halland!

livsenergi_
Vart bor du och vad jobbar du med?
Landsbygden i Hylte kommun. Jag jobbar inte utan är högskolestuderande och läser till hälsopedagog.

johannas.livsstil
Vad är din stora dröm?
Att tillsammans med sambon bli förälder, samt gifta mig.

Livetmedwalter
Vad jobbar du med?
Jag studerar till hälsopedagog på Halmstad Högskola, så jobbar inte.

elton.levi.and.i
Hur träffades du och din kille?
Det var via en dejtingsida på internet. Jag såg att han hade skickat ut ett meddelande till alla tjejer på startsidan om att han skulle till skogen och jobba och eftersom jag tyckte han såg trevlig ut och bodde inom den radien jag sökte så skickade jag ett meddelande till honom och att han skulle jobba försiktigt och ha en trevlig dag bland träd och kottar. Det var startskotten för en daglig konversation och nu, lite över 4 år senare är det han och jag!jannickes_
Vart ser du dig själv om 5 år?
En väldigt svår fråga att svara på, allt kan ju hända! Men förmodligen är jag ju klar med mina studier. Det bör jag vara då jag bara har lite mindre än 1.5 år kvar men man vet ju inte om man av någon anledning måste pausa eller sådär. Jag jobbar säkerligen men har ingen aning med vad, det kan vara i princip vad som helst. Förhoppningsvis har sambon friat, vi har gift oss och kanske har ett litet barn eller är gravida.

Vad mer är ditt intresse förutom att pärla?
Jag målar gärna, läser/lyssnar på böcker, umgås med vänner, tränar, kollar på film, bara är.

greenfaithclothes
Jag skulle vilja veta mer om din uppväxt och vad du gjort innan i livet?
Jag är född och uppvuxen i Falkenberg! Har en tre år äldre bror och en tre år yngre syster, mamma och pappa. Alltid bott i ett hus i ett litet samhälle 4-5 km utanför Falkenbergs centrum där jag gick hela min skolgång, från lekis till 9:an. Gymnasiet gick jag inne i Falkenberg och mina tre år spenderade jag med att måla och vara kreativ på Estetiska linjen inriktning bild och form. Tyvärr genomgått många år av mobbning, både av klasskamrater, yngre och äldre barn samt lärare och mått väldigt dåligt, kämpat mig igenom hela skolgången och var lyckligast i hela världen när jag tog studenten 11 Juni 2004. Jag började jobba som 12 åring med att sälja GT till hushållen runt om där jag bodde, cyklade runt 1-2 timmar varje Lördag och Söndagsmorgon och tjänade lite pengar. När jag var 14 år fick jag mitt första jobb som lokalvårdare och med det har jag haft 10 olika lokalvårdsjobb genom livet, även hunnit med att vikariera som barnskötare, jobba inom textilbranchen, som personlig assistens, homepartysäljare för sexleksaker, i mataffär m.m

Jag flyttade hemifrån två dagar efter studenten och 2006 (om jag inte minns fel) gifte jag mig. Gick igenom en jobbig skilsmässa mellan 2011-2012 och kämpar fortfarande med ett sabla lån jag fick med mig från det livet. Har flyttat typ 12 gånger sedan barnsben och har bott på ställen som Björketorp, Kinna, Halmstad, Älmhult, Hyltebruk och så Falkenberg där jag som sagt är uppvuxen och så nu Landeryd.

micaela.emilsson
Vart står du om 10 år?
Jag hoppas att vi har lyckats få bli föräldrar och att vi har gift oss. Att jag jobbar och må bra helt enkelt!

shinelikeapearl
Om behandlingen går bra för dig, är barn fortfarande något du vill ha då?
Mer än gärna! Så fort jag genomgått behandling och fått klartecken på att jag är frisk och får köra på så kommer vi påbörja fertilitetsresan!

charolinealvsdahl
Hur många tatueringar har du och hur ser dem ut? När planerar du nästa?
Jag har fem stycken i dagsläget. Tre små svarta fjärilar på handleden, fyra små tassar ovanför vänster bröst, en större tribalfjäril på vänster vad, en rödlök ovanför fotknölen på höger fot samt en tribal på vänster överarm. Jag har ingen plan på när jag ska göra nästa, det är något jag mer än gärna vill då jag vet två jag vill ha och ska göra, men det är ingen prioritet nu och eftersom jag pluggar väljer jag inte att spara till det i dagsläget utan får se längre fram när det kan tänkas bli av.catrinodby
Hur gammal är du?
Blir 35 i Augusti.

Themindfulnerd
Vad gillar du absolut inte att äta?
Egentligen äter jag nog det mesta av sånt här vanligt käk eller hur man ska säga. Kosvans, klövar, tunga och hjärta och sådant går gärna bort. Måste jag inte så äter jag gärna inte spenat.

lindstrom.veronica
Jag vill veta mer om din barndom?
Förutom att jag var mobbad under hela grundskolan så var jag ett rätt busigt barn. Hade inget direkt konsekvenstänk utan kunde tvätta en färgpensel och sedan torka den torr på mammas fina handdukar trots att den inte var ren, jag tog pappas brädor och sågade isär och byggde ett saftstånd där jag sålde ett glas saft för 1:-/st av saft som mamma hade köpt. När jag var två år gammal var jag ute och lekte i trädgården, och mina föräldrar hade väl inte stenkoll precis varje sekund så de missade att jag hade gått in i deras sovrum från altandörren som stod öppen och lagt mig under täcket för att vila. När mamma och pappa inte hittade mig bland ungarna ute på trädgården blev de oroliga och sprang runt till grannarna och frågade efter mig (jag var expert i många år på att gå hem till grannarna och äta glass, speciellt ett äldre par) och snabbt var alla ute på gatorna och letade. Mamma var nära på att ringa polisen men tänkte kolla till sovrummet en gång till och då såg de en liten kula mitt på sängen under överkastet och där låg jag och sov så gott. Ja, som du ser så gjorde jag lite av allt möjligt när jag var yngre, jag kan rabbla upp hur mycket som helst. Jag snattade hubbabubba-tuggummin från affären och på vägen hem stoppade jag in allihopa i munnen för att mamma inte skulle kunna be mig att gå tillbaka med dem, jag tog alltid läsk ifrån matkällaren när jag hade rummet intill där hemma. Jag spelade fotboll i flera år, jag testade på bandy och pingis, jag spelade schack och var med i scouterna. Testade att röka när jag gick i åttan och började röka helt nånstans i den vevan, och har gjort till och från i flera år. Men för 8 år sen lade jag av för gott.
Det finns hur mycket som helst jag kan berätta!svartglamour
Vad är din högsta dröm här i livet?
Min högsta dröm är att bli mamma och att gifta mig!

Vad är lycka för dig?
En rätt svår fråga egentligen, det kan vara så mycket tycker jag! Att sambon skriver små söta lappar som han lägger på köksbordet eller gömmer lite här och där kan vara enorm lycka. Att få sitta en hel dag och bara pärla är lycka. Att få umgås med min systerdotter är stor lycka! Att få ett G på en tenta är också lycka. Finns som sagt mycket!

msemmasl
Hur beskriver du din personlighet?
Kärleksfull, omtänksam, lat, kreativ, galen, skrattar åt mina egna skämt, rädd, lätt orolig för saker och ting bland annat.

nadjabeatrice
Hur länge har du hållit på med pärlandet?
10 år ungefär men inte suttit på daglig basis under alla åren.

Hur länge har du suttit som längst med ett projekt?
Det beror lite på hur du menar, hur länge allt som allt det längsta projektet tagit har kanske vart 7-8 h totalt. Men en och samma sittning så kanske 4-5 timmar.

Vilket projekt har vart det roligaste/har du vart mest nöjd med?
Det har nog varit min Falkenbergs FF skylt, min skorstensfejarmästare samt coca-cola lastbilen!sandra.berglund
Vilka skulle du säga är dina bästa egenskaper?
Kreativ, sprider glädje och är omtänksam.

sofia__sofia_s
Vad är din favoritmat och bakelse?
Har lite olika favoriträtter och det är mammas levergryta, sambons raggmunk och min egna pastarätt med kassler. Jag älskar Swartzvaldstårta och budapestrulle med hallon.

emelieholoyen
Vad är ditt drömyrke?
Jag tror inte jag har något drömyrke om jag ska vara helt ärlig, men det hade vart coolt att vara egenföretagare och driva en egen liten butik med pyssel, inredning/presenter och delikatesser.

lillabus86
Hur kommer det sig att du är så stort fan av Falkenberg i fotboll?
Jag är falkenbergare och det är vårt lag helt enkelt! Är född och uppvuxen i falkenberg! En gång falkenbergare – alltid falkenbergare!

Vad gillar du för sorts musik?
Svenska låtar, vispop och dansband.

sojka.nu
Din favoritfärg?
Lila

mmelancc
Berätta onödig fakta om dig själv?
Jag sitter ofta i min atelje och tittar ut och känner att det vore så härligt att vara ute i det fina vädret men jag tar mig ändå inte ut, så korkat! När jag ska gå hemifrån måste jag rycka i dörren för att se att den är låst även om jag faktiskt vet och ser att den är den.

elten87
Vad tror du framtiden kommer komma med för dig och livet rent allmänt?
Den kommer efter mycket slit och kämpande ge mig en kandidatexamen! Och jag vet att jag en dag kommer gifta mig. Jag hoppas att det ger mig friska och välmående dagar!

morsanpahjul.se
Har du alltid tyckt om att pärla eller är det ett intresse som har kommit nyligen?
I vuxen ålder har jag hållit på i ca 10 år. Men dock inte så mycket som jag gör just nu. Det har gått i perioder men denna period är den längsta jag hållit på med i ett sträck så att säga.

Hur lång tid kan du sitta i sträck?
4-5 timmar kanske.

moaastrom
Vad är målet kring dina sociala medier?
Jag har inga direkta mål faktiskt, jag driver mina kanaler för att jag tycker det är roligt och jag vill glädja andra och visa upp mitt liv.

frida_sandquist
Hur skulle dina nära & kära beskriva dig?
Jag frågade dem det för en tid sen och fick ord som omtänksam, snäll, kreativ, godhjärtad!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 519 visningar

Gillar

Kommentarer

Paulina
,
Kul att veta lite mer om dig. Jag avskyr mobbning och lika så för dem som mobbar tror jag inte riktigt de tänker på vad det kan sätta för spår hos vissa personer.
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det är nog därför de mobbar, för att de inte har koll på hur mycket det kan påverka någon.
nouw.com/frökenrödlök
Yasminegill
Yasminegill,
kul att få veta lite mer om dig. önskar er all lycka med giftemål och barn hoppas verkligen dina drömmar slår in. kram fina du
nouw.com/yasminegill
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det hopas jag med =) Tack!
nouw.com/frökenrödlök
Ullie,
Många frågor . Kul veta lite mer . Åh ja har nog missat vilken tur det ser ljust ut . Lycka till med behandlingen kram glad påsk
weberskold.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Tack så mycket. Glad påsk
nouw.com/frökenrödlök
Sannaevelyne
Sannaevelyne,
Vad kul att lära känna dig lite bättre 😊 jag måste också rycka i handtaget när jag låst dörren 😅 vad fint att din högsta önskan är att bli mamma ♡
nouw.com/sannaevelyne
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Vad trevligt att du tycker det =) Ja, det är väl någon form av säkerhet man har =) Haha
nouw.com/frökenrödlök
Så roligt att få läsa dina svar här, jag ser verkligen i dina svar att du har en barnlängtan och jag hoppas att du och ni snart får uppleva den resan tillsammans 😊.
www.saramadeleine.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, det hade vart nice, får helt enkelt se!
nouw.com/frökenrödlök
Jessiekaos
Jessiekaos,
åh men det där med lapparna lät ju super gulligt, låter som kjell är en riktig romantiker ju 😃
nouw.com/jessiekaos
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ibland är han det =)
nouw.com/frökenrödlök
Moa Larsson,
Pärlmotivet med Falkenbergs FF tilltalar mig allra allra mest! Wow på den! Trots att jag håller på ett helt annat lag. Men det är väl sporten och supporterskapet som engagerar oavsett. Vet du vad jag tycker är fint? Att du ser dig själv som ett busigt barn. Jag ler när jag läser om dina upptåg och känner så mycket i hjärtat när du skriver om skolgången. Kram!
moafidelie.com
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Vad roligt att du gillar den, trots att det är "fel" lag. Hehe. Ja det är en gemensamhet man har när man gillar fotboll =) Vad roligt att höra ,tack!
nouw.com/frökenrödlök
Hannas krypin,
Oj vad generös du är med att dela med dig av så många personliga grejer. Kul att du fick så många frågor. Det där med en pysselbutik kan jag verkligen se dig göra. Få pyssla ihop dina egna alster och sedan sälja.
hannafialotta.blogg.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Har jag bett om frågor får jag ju vara snäll och besvara ärligt med 😊 Vet inte om jag hade sålt så mycket av mina egna saker, utan mer saker till pyssel =)
nouw.com/frökenrödlök
Amanda
,
Vad roligt att få veta lite mer om dej vissa sker om dej viste jag inte 😊 hoppas du du kan gickrs dej nån dag du gör sådan otroligt fina tavlor ❤️😊
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Vad kul att du tycker det!
nouw.com/frökenrödlök
Lexochlogan
Lexochlogan,
Men å vad kul att du fått så många frågor och tar dig tid att svara alla. Jag har kört det några gånger på instastories men typ i gen vill ställa några frågor, så trist. Tips?
nouw.com/lexochlogan
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Så har det varit tidigare, men denna gången fick jag riktigt många frågor som du ser. Jag är med i supportergrupper på instagram och därigenom får jag kommentarer och många av dem ställde frågor =)
nouw.com/frökenrödlök