Orgasmhuvudvärk?

Tosse har lagt upp veckans första inlägg i Sex är Naturligt idag och det handlar om de olika orgasmerna. Intressant! Jag fick lära mig nånting nytt och det är att det finns nånting som heter orgasmhuvudvärk.
Nånting jag tydligen lider av.
Jag får nämligen väldigt ont i huvudet ibland vid dessa tillfällen. Har reagerat och ojat och beklagat mig över det men inte mer än så, förrän när jag läste detta idag.
Googlade. Huvudvärken man får i samband med orgasm brukar kallas ansträngningsutlöst huvudvärk eller orgasmhuvudvärk. Den kommer plötsligt men försvinner ganska fort igen. Orsaken anses vara blodtrycksstegring och kärlvidgning. Säger inte mig så mycket men det låter läskigt, även om det inte är farligt. Tydligen ganska vanligt.
Om värken är svår och håller i sig i flera timmar efteråt är det tydligen viktigt att man uppsöker läkare. Nånting jag aldrig har gjort, men kanske måste göra om det skulle bli aktuellt för enligt läkare kan det isåfall röra sig om blödning i hjärnan. Nu skall man inte vara sådan men är nog viktigt att man kollar upp om man har besvären. Som sagt, det är vanligt och ofarligt, bara i sällsynta fall kan det röra sig om allvarligt sjukdomsfall.

Brukar du få huvudvärk vid orgasm?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 42 visningar

Gillar

Kommentarer