Ord kan såra - precis som ett slag!

Den här filmen, Cyberbully tittade jag och Jimmy på häromkvällen och den var jättebra. Fick tipset av en annan bloggare och hittade den på swefilmer. Handlar om en tjej som blir hatad och mobbad via internet och hur långt sådant kan gå.
Man tänker inte riktigt på att ord faktiskt kan såra mer än ett slag. Många gömmer sig bakom skärmarna, vågar inte säga saker i verkliga livet utan låter tangenterna tala. Varför är man så feg egentligen?
I skolan kan mobbningen handla om grupptryck - att visa sig stark och häftig, men på internet? Vem ser - förutom den som råkar illa ut? Vad är det som är så häftigt med att hitta på saker om andra personer och lämna ut det på internet? Egentligen? Mår man bättre själv som person när man låtsas att någon gjort si eller så?
Får man fler vänner?
I slutänden får man ingenting! Till slut är det allt som oftast den mobbade som står stadigt, som överlevt, som går därifrån med ett trasigt hjärta men rak i ryggen! I slutänden står dem där - med förhoppningsvis dåligt samvete och inser vad de faktiskt en gång gjorde!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 3 visningar

Gillar

Kommentarer