Om vi hade lagt pengar på en motor.

Minns ni när min och Jimmys bil helt plötsligt slutade att fungera på motorvägen utanför Ronneby för 1-2år sen? Vi hade ju haft in bilen på service nån månad innan och bad då mekanikern att kolla in kamremen eftersom vi misstänkte den sjöng på sista refrängen.
När vi hämtade hem bilen sa han att kamremen såg fin ut änsålänge men att vi borde byta ut den om 3 månader ungefär. Det var ju inte riktigt sant! Med tanke på att det var just kamremen som gick sönder där ute på motorvägen, som gjorde att vi fick ringa bärgare och ta tåget hem.

Bärgades till närmsta bilverkstad som då inte var öppen då detta var helg men när verkstaden ringde upp några dagar senare när dem kollat igenom bilen sa dem att motorn var paj. Kamremen hade skadat motorn. Hade bilen inte vart så pass gammal och det hade vart värt att lägga pengarna på en ny motor hade vi kanske beställt en från Swedmotor men vi hade ingen lust att lägga dem pengarna på det, så vi köpte en ny istället.
Den hade vi i mindre än ett år till vi kom på att vi egentligen inte hade råd med den och att den var alldeles för hög så Jimmy bytte in den koreanska bilen mot en ny (begagnad) precis när vi gjort slut så han har nu en billigare bil vilket är bra! Spar man pengar på!
Bild printscreenad från deras hemsida!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 3 visningar

Gillar

Kommentarer