Om jag fick bygga mitt hus från grunden..

.. och bestämma precis allt i detalj hade jag kunnat tänka mig att bo i hus igen! Men det skall vara ett litet gulligt hus med vacker lite mindre trädgård. 1.5 plans-villa i härlig idyll.
4 sovrum, kök/vardagsrum, två badrum, och ett allrum. Med fin färg på fasaden, vit eller röd kanske.
Skall finnas garage med fin garageuppfart. Lagom trädgård som sagt så barnen kan ha en liten barnpool på sommaren, ett litet gulligt lekhus och en sandlåda. En uteplats intill huset med bra utemöbler och vackra blommor.

Jag har bott i hus i hela mitt liv i stort sett. Uppvuxen i familjehemmet i Falkenberg. Ett fint hus med mellanplan och källare. Kök, vardagsrum, tre toaletter, ett vardagsrum med utgång till altan, fyra-fem sovrum beroende på hur man ser det stora rummet som. Då var det sovrum, nu mer hobbyrum, men även använt som allrum. Trädgård som går runt huset med några små träd som gav äpplen och päron. Ett garage och då ett cykelskjul. Jag trivdes bra där tillsammans med mina syskon och föräldrar.
Sen flyttade jag hemifrån, till ett annat hus som var något större. Tre plan med kök, badrum, sovrum och vardagsrum på två av planen. Jättestor trädgård eller vad man skall kalla det iomed att vi bodde på en gård. Ett hus till lite längre bort samt ladugård och dubbelgarage. Då tyckte jag absolut inte om det, beror nog på skicket och att jag "tvingades" dit.. fick inte välja boende själv liksom. Kan göra skillnad.

Nu trivs jag i min lägenhet - men ja, möjligtvis skulle jag kunna tänka mig att flytta till hus i framtiden, kanske!
Trivselhus kan man hitta bra planlösningar och fasade, man kan bygga sitt hus från grunden och få hjälp med det. Det var där jag fann mitt drömhus! Så här hade jag kunnat tänka mig att bo - om man ändrade de tre fönsterna på framsidan till likadana som de första!
Här hade jag kunnat bo med min man och våra två barn - vem vet - kanske även en liten hund? Här kunde barnen få varsitt rum och ett lekrum/hobbyrum för jag vill gärna att mina barn skall ha samma intresse som jag och skapa på sitt egna vis. Här kan barnen ta hem sina kompisar och leka och sen få äta god mat som jag eller min älskade make har lagat - jag drömmer!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 12 visningar

Gillar

Kommentarer