Om du vill turista i Falkenberg!

I dagens inlägg vill vi ha förslag på saker man kan göra som turist i just din stad. Kan du lista 5 saker som du tycker man borde göra/se/besöka om man skall komma till staden du bor i? Glöm in tagga/länka/meddela mig och @enaståendemamma så vi också kan ta del av era tips. Själv älskar jag att turista i Sverige!

Kan vara bra inför våren och sommaren som kommer snabbare än vi tror trots all snön som landar på backen just nu.
Många åker utomlands men en hel del vill vara var i landet och turista runt omkring och uppleva saker på mer hemmaplan så att säga.

Här i Hyltebruk finns inte så jättemycket att göra så jag kommer lista 5 saker jag tycker ni som besöker min älskade hemstad Falkenberg borde besöka/göra/se.

Vallarna
Passar både stora och små. Det finns en jättestor lekplats som barn i alla år har älskat, minigolfbana intill och fina promenadstråk som passar hela familjen. På våren/sommaren brukar det finns djur att kika på också. Fåglar, grisar och getter bland annat. Teaterscenen som Stefan och Kristers farser utspelar sig på finns också där och det kan vara kul att få besöka, ligger så vackert intill sköna Ätran!

♣ Gamla Stan
En fin sommardag tycker jag ni skall promenera på kullerstenarna genom Gamla Stan. Vackert beläget intill Ätran. Vackra gamla byggnader och den stora vita kyrkan mitt i stan. Att få promenera hand i hand med sin älskade genom denna vackra del av Falkenberg är underskattat.

Wheels and Wings
Kommer ni hit rätt datum måste ni uppleva Wheels and Wings med gamla godingar. Ta med er trevligt sällskap, en filt och en picknick-korg och sätt er någonstans ute på Herting eller Skrea Strand och mys samtidigt som vackra gamla bilar sakta kör förbi längs vägen i lång caravan.

Sagocafeèts kakbuffe
Sommartid har det färgglada sagocafeet i stan öppet varje dag. Dit kommer många barnfamiljer och andra människor för att njuta av goda kakor och lek. Det finns snabbmat, glass och olika fika och barnen kan leka. Detta finns vid gamla biografen Storan i Falkenberg och det är vår stads stolthet Kålle Gunnarsson som står bakom. Två eftermiddagar i veckan har dem en enorm kakbuffè som man bara måste besöka och man är i Falkenberg. Småkakor, muffins, smågodis, kladdkakor, pajer, tårtor, grädde/vaniljsås, saft, te och kaffe - ät så mycket du orkar!


Smörkullens naturreservat
Detta reservat ligger söder om Falkenberg och kullens topp är belägen 52 meter över havet och har en underbart vacker utsikt som är värd den jobbiga promenaden/klättringen upp. Först är det någorlunda bra stigar medan det är lite mer bergsbestigning för att nå ända upp. Inget för barnvagn och små barn med andra ord. På kullens topp har man hittat en del fynd från bronsåldern.

Sen får ni inte missa våra vackra stränder, Peggens Glasscafe på Skrea strand, det goda moset på Torggrillen, det stora biblioteket och Falkhallens alla sportarrangemang!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 456 visningar

Gillar

Kommentarer

JUNITJEJ,
Vilket trevligt inlägg!
www.junitjejen.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Tack så mycket, roligt att du gillar det!
nouw.com/frökenrödlök
Spunk
,
Ville bara säga att någon kapat min blogg och bytt mitt lösenord så om det kommer inlägg eller kommentarer framöver så är de inte ifrån mig.
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Så tråkigt - hoppas du får bot på det.
nouw.com/frökenrödlök