Om att stålsätta sig till att faktiskt göra det man borde!

Är du en person med karaktär? Är du en person med självdisciplin och skulle klara av vad som helst? Grattis! Jag kan med handen på hjärtat säga att jag saknar disciplin till att klara jobb hemifrån. Det låter ju soft att kunna ha arbetet hemma och slippa ta sig iväg men för min del skulle jag inte få mycket gjort. Jag måste ha någon som säger åt mig att ”göra si och göra så” på min arbetsplats för att jag skall fungera.
När jag pluggade och hade läxor var det alltid lättare att få gjort någonting i biblioteket efter skolan än hemma. Där var det så mycket annat som pockade på min uppmärksamhet – speciellt datorn!
Det var också väldigt skönt att kunna göra klart och släppa tankarna på skolarbetet när man gick därifrån!

Jag har faktiskt studerat på distans en gång! Upp till mina studier på komvux så läste jag Etik och livsfrågor via dator och jag trodde ärligt talat inte jag skulle klara det från början men ämnet var så pass intressant så det var bara roligt att läsa. Och allt eftersom betygen ramlade in insåg jag att jag var duktig på det också och det gjorde det ju ännu mer roligare att läsa.
Vad som gjorde att jag hade disciplinen till att läsa då vet jag inte men jag tror att det är viktigt att man tycker om det man gör för att det skall underlätta.
Om jag tillexempel hade haft ett telefonförsäljarjobb och behövde ringa folk hemifrån hade jag inte alls klarat av det – av den enkla anledningen att jag är rädd för telefonen! Jag skulle alltså inte trivas och då inte klara av mina uppgifter.

Jimmy är en hejjare på det här med självdisciplin måste jag tala om. Han jobbar 100% som lärare i tre olika ämnen och har en viss arbetsplatsförlagd tid som måste vara på arbetet som sagt, sen har han vissa timmar som måste fixas hemma och då krävs det mycket. Det är inte bara att komma hem och göra annat så som jag kan göra, han har fortfarande jobbet med sig hem. Idag sitter han och rättar elevernas prov tillexempel. Han studerar upptill sitt jobb och det blir ungefär 50% och detta gör han på distans. Det är teoretiskt men också mycket praktiskt arbete eftersom det är till träslöjdslärare han läser. Han bygger alltså hemma och han läser hemma. Det gäller att veta vad man gör, att planera och faktiskt göra det man bestämt sig för!

Om man är en hemmajobbare/pluggare skall man nog han något arbete/studier som triggar en för att man skall klara det med andra ord! Om du funderar på att börja jobba hemifrån tycker jag du skall läsa dessa 9 tipsen! För dem kanske kan underlätta för att du skall lyckas!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 2 visningar

Gillar

Kommentarer