Om att bli hotad!

Det här samhället är helt ur balans måste jag säga. Det händer saker precis varje dag om man läser nyheterna, kollar på Facebook och ser på tv. Sjukt. Att olyckor händer kan jag förstå för det är egentligen så lätt hänt men när någon annan tror att dem har speciell makt över en annan människa har det fan gått för långt.
Men det vet vi ju alla redan och jag tror att många håller med mig. Dock vet jag inte vad man skall/kan göra för att förhindra, så långt har jag inte tänkt och vet inte om jag kommer göra heller men jag har åsikter. Våldtäkter händer tydligen varje helg på flera ställen i vårt land. Antingen någon okänd som blir utsatt på väg hem från krogen eller kanske bakom hemmets dörr där en släkting tror sig veta hur allt skall vara.
Jag kommer aldrig förstå hur en person tänker, som får för sig att den skall överbemanna en annan person och göra livet fördjävligt för denne. De tror ju att dem har makt att få göra nåt sånt här.

Ingen har väl missat Lisa Holm´s hemska öde för några veckor sen? Även där var det någon (eller några) som trodde sig hade makt och mer värde än Lisa för de lät ju inte henne få leva längre än till 17 års ålder. Varför?
Får man ett ryck helt plötsligt när man ser en person, att man vill den personen illa? Eller hur funkar det egentligen?! Ja, ingen av mina läsare kommer kunna svara på den, det är jag säker på.
Vad är det som får dem till att begå något sånt här? Tyckte dem att Lisa såg mindre bra ut? Hade fel kläder? Hade hon vart otrevlig på sitt jobb? Inte serverat tillräckligt fort? Jag vet inte.
Om man planerar ett sånt här brott länge - som typ Breivik (han som sköt ihjäl typ 70 ungdomar på Utöya för 4 år sen) hur tänker man då?
Något som också blivit mer vanligt iomed att aktiviteten på sociala medier ökar hela tiden är alla dessa jävla hot och trakasserier! Förstår inte det heller. Om man tycker någon ser mindre bra ut är det helt okej för den att tycka så, men varför lägga energi på att lämna en kommentar för att skriva det och såra en människa?
Varför tycker man så illa om en person att man helt öppet på en buss hotar den till livet? Läste på Moa´s blogg och blev så beröd. Fruktansvärt!
Jag skulle kunna sitta och prata om detta länge och återkomma till frågan: Varför? Hur kan dem? Hur funkar det? Så jag tror jag skall lägga ner det.


Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 2 visningar

Gillar

Kommentarer