Nu tänker jag ju på döden :(

Jag sitter och bölar ... och lyssnar på Innan jag dör som är skriven av Jenny Downham.
I början var den tråkig men ju mer jag lyssnade ju mer intressant blev den och jag hade svårt att kliva ur bilen på morgonen när jag åkt till jobbet. Idag lade jag i skiva nummer sju vilket är sista och då den inte var klar när jag kom hem tog jag in skivan för att lyssna klart. Det var jättespännande. Än är den inte slut men den rullar just nu. Sorglig. "Släpp taget, Tessa" säger föräldrar och lillebror, som sitter bredvid sängen som 16åriga Tessa ligger i. Sjuk, på väg att dö. I leukemi. Jag vet att detta bara är en berättelse, ingen verklighet men ändå är jag ledsen och gråter. För jag vet att många går igenom detta öde. Många unga får sluta sina liv på detta sättet medan anhöriga sitter bredvid sjukhussängen och ber personen att våga släppa taget. Det som gör mig ledsen när jag lyssnar på denna ljudbok är när Tessas lillebror på 12 år avslutar sin mening med "Du får spöka för mig, Tessa, det är okej" ... Det brister!
Det är så jädra sorgligt, att det får gå till på detta sättet. Tänk om jag måste vara med om detta?! Det skrämmer mig!


Det är en bra berättelse om 16 åriga Tessas sista tid i livet. Hur hon möter kärleken, skriver en lista och gör farliga saker och drömmarna hon har. Hennes väg emot lugnet, friden och tiden utan smärta. Marie Richardsson läser den och hon gör det mycket bra, väldigt bra inlevelse och man undrar ibland om det verkligen bara är hon som läser eller om det är fler.

Någon som läst/lyssnat på denna? (Såg precis att den finns som film "Now is good" så tänkte slå på den nu! Edit: Jag kollade 30 minuter sen stängde jag av... skitkass!! Hoppade omkring och tog delar från boken lite som dem själv ville, fanns ingen sammanhållning alls... Titta INTE på den, LÄS BOKEN!!)

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 1 visningar

Gillar

Kommentarer