Nu ska jag bli utredd, fy fan vad skönt!

Hej Hej <3

Idag har jag äntligen vart hos läkaren för mina besvär med blödningarna. Jag skrev ett inlägg för en tid sen om att jag haft oregelbundna menstruationer och numera blöder jag varje dag i princip.
Jag har fått boka av mina tider för cellprov då sköterska har sagt att det inte går att göra när man blöder, jag har frågat gynekologmottagningen på Halmstad sjukhus (då vi inte har gynekologi här) om hjälp men de har bara sagt att jag ska vända mig till min vårdcentral, så det gjorde jag.
Fick samma läkare som jag hade när jag utredde buksmärtorna. Det kändes bra, hon tar mig nämligen på allvar. Hon ställde frågor, hon kollade upp och hon undersökte mig gynekologiskt då hon är före detta gynekolog. Snällt. Det såg bra ut. Hon beställde diverse blodprover, urinprov, klamydiatest med mera som jag fick ta innan jag lämnade vårdcentralen.
Hon frågade om jag hade testat något preventivmedel för att minska blödningarna men jag svarade nej på grund av att vi försöker bli gravida. När jag svarade 1 år och några månader på frågan om hur länge vi har försökt med det sa hon att hon ska skicka remiss till Halmstad för utredning kring varför jag inte blir gravid. Det känns himla bra måste jag säga!
Bollen är åter i rullning och jag är nervös men samtidigt glad över att jag förhoppningsvis snart kan få svar på varför jag blöder så mycket.

Efter läkarbesöket, satte jag mig en stund på biblioteket och påbörjade min tenta. När det började strula med datorn och internet valde jag att ge upp och stack då till gymmet och körde 5km på roddmaskinen helt utan paus. (förra gången fick jag pausa två ggr) Det kändes riktigt bra att få träna igen. Imorgon bär det av söderut, till Helsingborg för att umgås med mina bästa vänner i skolan och plugga tenta tillsammans.


Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 433 visningar

Gillar

Kommentarer

sofiefriden
sofiefriden,
Vad skönt att bli tagen på allvar så hoppas vi att det löser sig och dom hittar orsaken 👌nouw.com/sofiefriden
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det hoppas jag med 😉nouw.com/frökenrödlök
Madde
Madde,
Vad skönt att det är igång . Oavsett svar så är det så skönt att veta, och då får man ta det därifrån. Håller tummar och tår för dig att dom hittar en orsak till varför det är så. www.nouw.com/madelena
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja men visst är det så 😉nouw.com/frökenrödlök
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Det är viktigt att ta del av andras historia!

Det här med Epilepsi är hemskt, det har jag alltid vetat. Att det är någonting många får leva med resten av sina liv, det visste jag också men om jag ska vara ärlig så trodde jag inte att Epilepsi kunde ha så mycket dödlig utgång. Jag är glad över att jag får lära mig nya saker om denna sjukdom och inser ännu mer hur viktigt det är att vi delar våra historier, våra händelser, våra liv. För att sprida information, lära oss saker och kanske kunna rädda liv.

Vi på Epilepsikampen har fått in en berättelse från Jenni som verkligen berör!
Detta är publicerat på vår facebooksida men jag tycker att det är viktigt så väljer att publicera det här också.
Tack Jenni för att du väljer att berätta vad som faktiskt kan hända. Vi tänker på Jessica <3
______________________________________
Den 23 Mars 2019 inträffade det som inte fick hända.

Dagen innan hade spenderat kvällen med vår mamma och hennes familj. Dom hade tillsammans ätit god mat, dansat och skrattat. En helt perfekt kväll!
Senare gick Jessica hem till sin lägenhet och som alltid meddelande hon att hon tagit sig hem säkert.
På Lördagen den 23e pratade mamma återigen med Jessica för att höra hur det var med henne. Mamma och min syster hade daglig kontakt mest för att mamma ville se till att hon inte fått något anfall. Jessica frågade rart om receptet på rotmos och var lika glad som alltid. Ingen kunde veta att detta var sista gången dom skulle tala med varandra.

Resterande av lördagen hördes dom inte av något mer.
På söndagen den 24e hade mamma fullt upp hela förmiddagen och ringde inte Jessica fören på eftermiddagen, men hon fick inget svar vilket var konstigt.
Hon kollade sedan alla sociala medier och såg att de var över 24 timmar sen hon sist var inloggad.
Mammas magkänsla var direkt att något har hänt. Hon slängde sig i bilen och körde till Jessicas lägenhet och direkt hon klev in kände hon att något var fel.

När mamma kom in i vardagsrummet och såg Jessica förstod hon direkt att hon hade haft ett anfall i soffan. Hon larmade SOS som uppmanade att göra HLR, men mamma såg att de redan var på tok för sent. Jessicas liv gick inte att rädda…
Hon hade fått ett Grand mal anfall medans hon åt mammas rotmos. Detta hade tyvärr blockerat hennes luftvägar och tragiskt nog fanns ingen där som kunde hjälpa henne.

Jessica var en glad, bestämd tjej som ville leva sitt eget liv. Hon ville ha sin egna lägenhet som vilken annan 24 åring som helst. Hon ville inte vara fängslad av sin epilepsi, hon ville inte att sjukdomen skulle definiera henne. Hon försökte ett sådant normalt liv som möjligt.
Vi i familjen kan inte klandra oss själva för det som hänt. Vi får inte klandra oss för att vi inte fanns där. Detta kan hända vem som helst med epilepsi oavsett om dom bor hemma eller själva.

Vi i familjen saknar henne så oerhört mycket och vill verkligen inte att någon annan ska behöva gå igenom det vi har behövt göra. Så stöd gärna Hjärnfonden via Epilepsikampen. Tillsammans kan vi göra skillnad för våra anhöriga.

Tack till er alla som hjälper till!

Med vänlig hälsning Jenni,
Jessicas syster.


På Epilepsikampen pågår just nu en auktion.

Vi vill försöka få in lite extra pengar till vår insamling för Hjärnfonden och därför har vi på Epilepsikampen dragit igång en auktion. Vi auktionerar ut två målningar jag gjort och 75% av summan går direkt till insamlingen i vinnarens namn. Om du vill dela eller buda hittar du inlägget på Epilepsikampen.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

Så enkelt får du in vardagsmotionen!

30 minuter vardagsmotion varje dag är vad som är rekommenderat att vi vuxna rör oss. Våra kroppar är gjorda för att vi ska röra oss och i en allt mer stillasittande vardag är det ännu viktigare att vi faktiskt får till minst 30 minuter.

Men det behöver verkligen inte vara svårt. Allt räknas. Jag brukar tävla mot mig själv att samla så många minuter vardagsmotion som möjligt på en dag. Allt ifrån att städa till en promenad, ta trappor istället för hiss osv räknas.

Så här får jag ihop mina 30 minuter om dagen

  • 10 minuters promenad totalt till och från bilen på morgonen
  • 5 minuter gå i trappor på jobbet
  • 10 minuters promenad totalt till och från bilen på kvällen
  • 15 minuter städa och plocka på kvällen

Som ni ser har jag en vanlig dag när jag inte ansträngt mig fått ihop mer än 30 minuter. Oftast blir det mer än så. Tänk efter hur din vardag ser ut, hur många minuter från du som minst ihop. Hur kan du öka dina rörelseminuter? Gör du något idag du kan förändra som minskar dina rörelseminuter? Jag har bestämt mig för att lägga till squats och utfallssteg för att nämna några övningar när jag väntar på utskrifter från kopiatorn.

Jag skulle vilja utmana er alla. Först och främst att få ihop 30 minuters vardagsmotion om dagen. När du sedan har vanan inne att få ihop 30 minuter, vad kan du göra för att smyga in ytterligare rörelseminuter i din vardag? Kanske parkera bilen lite längre bort? En kort promenad på lunchen? Har du några tips du vill dela med dig av så kommentera gärna så vi också får ta del av dem.

Vill du läsa mer om vardagshälsa och allt vad det innebär så bloggar jag i vanliga fall för tidningen sporthälsa. Du hittar min blogg på https://www.sporthalsa.se/bloggar/rebecca


Har du också någonting du vill dela med dig av, något du brinner lite extra för eller vill få sagt - hojta till så kan du också få gästblogga här!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer