När ringen ändå sitter kvar!

Det gäller att vara stolt över sitt arbete, det är ju liksom ditt jobb.
När någon frågar vad man jobbar med är det lätt att man svara Jag är bara .... Men det är ju inte så bara, det är fortfarande ditt jobb och det skall du vara stolt över.
Vi ser till mitt yrke - lokalvårdare, städerska/städare, hygientekniker (kärt barn har många namn) - många tycker det är ett skitjobb och ja, det är det verkligen, vi tar ju upp efter de som skitar ner men det är ett viktigt yrke. Vad hade man gjort om lokalvårdare inte fanns och städade på alla ställerna?
En vän till mig jämnförde på ett ganska humoristiskt sätt och ja, stämmer det inte liiiite :)

En VD och en lokalvårdare fastnar i hissen - vem saknas först? Ibland kan VD:n vara ifrån arbetsplatsen en längre tid men det märks inte på samma sätt som om en lokalvårdare är borta - för papperskorgarna töms ju inte av sig själv.. XD

Många vägrar att jobba som städerska/städare för att dem tycker det är ett skitjobb och skitgöra. Det är ett jobb man tar för att man måste, ett jobb man tar om man inte får någonting annat. Därför tror jag är det många som svarar Jag är bara städerska när man får frågan vad man jobbar med. Jag tar bort ordet "bara" för jag är stolt över yrket.
Jag tycker alla borde vara stolta över sina yrken oavsett vad man jobbar med. Alla är vi viktiga på olika sätt, alla har vi en mening med det vi gör. Det är ju inte bara ett jobb, det är ditt jobb så var stolt över det och visa det.

... Sååå, vad jobbar du med?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 2 visningar

Gillar

Kommentarer