När man inser hur jävla dumt beteende man har ..

.. och hur korkad och dum man är skäms man otroligt mycket!
Jag kan ärligt erkänna att jag kollar mobilen, svarar/läser sms och ringer medan jag sitter vid ratten. Jag har hela tiden vetat hur farligt det är - men när jag en dag när jag åkte hem från jobbet lyssnade på radion och samtidigt drog upp mobilen för att kolla nånting och precis när jag lägger ner den igen får höra på radion - Kollar du mobilen när du kör? Och så information om hur farligt det är osv - fick jag en tankeställare.
Jag skämdes jättemycket inför mig själv. Hur jävla dum är man på en skala? Man utsätter inte bara sig själv och sina passagerare för fara utan man riskerar ju andra i trafiken. Bilen framför, mötande bilen, den som kör om eller kanske barnet som går vid kanten tillsammans med sin mamma/pappa. Usch!
När jag sen möttes av denna bilden på facebook fick jag jätteont i magen. Jag vill inte vara den som är anledningen till att någon annan skadas eller i värsta fall dör, bara för att jag inte kan vänta med att kolla smset som kom eller svara på ett sms man glömt. Jag är vuxen men ändå har jag inte fattat innan - bättre sent än aldrig. Himla tur att det inte hänt nånting änsålänge bara.
Hur många meter rullar man inte då om man kör 100km/h som det är på vägen hem från jobbet?! Vill inte ens tänka tanken! Fy faen, Marica! SKÄRP DIG!!!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 2 visningar

Gillar

Kommentarer