När håret trillar av.

En av mina favoritbloggerskor har sjukdomen och så hittade jag en ny blogg idag som har samma sjukdom. Jag trodde först inte det var möjligt, men det finns alltså en sjukdom där man kan tappa håret. Och det beror inte (vad jag förstått iallafall) på cancer. Man drabbas av sjukdomen och håret börjar falla av bit efter bit tills man är helt kal på huvudet.
Jag tycker det låter hemskt faktiskt, att unga tjejer (säkert killar också men har bara hört om tjejer) tappar sitt hår och även sitt självförtroende. För ja, håret är viktigt för många. Dock inte för mig. Om jag skulle drabbas skulle jag nog inte ta det så hårt, egentligen! Jag skulle bli upprörd och väldigt besviken men jag skulle nog hantera det väl eftersom, tro det eller ej, mitt hår inte är så viktigt för mig.
Jag kan ju raka av det emellanåt, färga det och klippa underliga frisyrer. Kanske har jag denna inställningen just för att jag inte är drabbad, men ändå!
Det är fruktansvärt att sjukdomar förstör så mycket.
Det gäller att finna lycka i livet ändå och försöka att inte tänka så mycket på det - lätt för mig att säga kanske men ni tjejer som vågar berätta om er sjukdom är starka och modiga! Mycket sitter som sagt i håret och ens personlighet kanske rubbas när man inte själv kan styra över frisyrer och sådant. För tjejer är det nog en del värre kan jag tänka mig. Jag vill tacka LorissaLoveBomb (en av favoritbloggerskorna) samt Gabriella som går ut med sin sjukdom och ändå är stolta!! Hoppas ni gör så fler vågar visa sig utan att skämmas! (Vill ni veta mer om sjukdomen som heter alopecia så skriver båda tjejerna om det) Här kommer lite bilder på en del av mina många frisyrer genom åren :)

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 2 visningar

Gillar

Kommentarer