När godiset blir till en tröst och falsk trygghet!

Hej!

Sedan en ganska lång tid tillbaka har jag vart duktig med att inte äta lika mycket godis som jag tidigare gjort. För några år sen åt jag choklad, lösgodis, chips, kakor, glass och drack läsk i princip varje dag. Började då hos dietist och fick ner intagen till fredag, lördag och söndag. Det gick jättebra ett långt tag, kände mig så duktig att bara äta på helgerna. Men i April bestämde jag mig för att Maj månad skulle inte innehålla någon form av godis och det höll jag, sedan fortsatte jag så. Åt bara när jag var sugen, det kunde bli en tisdag, det kunde bli en lördag. Innebar att det ibland kunde gå 3 veckor mellan intagen och jag åt inte lika mycket åt gången. Jag är fortfarande där, äter när jag är sugen helt enkelt och förknippar inte helgen med godis längre, inte på samma sätt åtminstone. Men när jag inte mår bra psykiskt så är det bara snask jag tänker på. I alla år har godis varit min stora tröst, när jag var mobbad åt jag godis som lindrade för stunden. Och det har liksom hängt i.
Jag kämpar med enorm ångest, oro och mår väldigt dåligt psykiskt just nu och jag vill bara äta massa godis. Jag vill sitta i min soffa med en stor skål godis och mumsa i mig samtidigt som jag kollar Andra Avenyn. Det är jättesvårt att tänka bort tanken att inte äta, jag är tacksam över att vi inte har någonting hemma för då hade det inte gått bra alls. Jag tar keso eller avokado när det är som värst, ett fröknäcke med smör eller dricker lite zerohsaft.

Jag blir så trött på det här triggandet av godis jämt. Varför ska det vara en så stor del av mitt liv? Jag är tacksam över att jag hann komma så långt med godisbiten innan jag föll så hårt så att jag har makten att kunna stå ut 9 av 10 gånger.
Förr var det den 10e gången jag stod emot, resten klarade jag inte. Jag är stark idag, men tragiskt att jag ska tänka på godis som en tröst när psyket är pajj!


Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 463 visningar

Gillar

Kommentarer

Hannas krypin,
Du är så grym som varit utan godis så länge. Jag är inne i en period när jag äter godis flera gånger i veckan. Det här med att vilja tröstäta (jag är likadan för övrigt), har inte det att göra med att när man var bebis och var ledsen så var det ju mat (bröstet) man blev tröstad med. Så det kanske hänger kvar och ligger i generna att vilja äta när man är nere. Bara min teori. 😊
hannafialotta.blogg.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det kan det ju faktiskt vara 😉
nouw.com/frökenrödlök
Evaeliasson
Evaeliasson,
Du är nog inte ensam om detta men starkt om du kan stå emot 🙏
nouw.com/evaeliasson
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Nej det är jag verkligen inte
nouw.com/frökenrödlök
Pärla
,
Du har ändå varit så duktig hittills. Mat och godis har alltid varit min tröst med på gott och ont för de tog mig till en plats där jag inte var nöjd med mig själv men jag förstår till 110%. otroligt hur de kan styra ens liv. Kämpa på ❤️
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det är synd att sånt ska styra en..
nouw.com/frökenrödlök
Madde,
Du är inte ensam om det. Frågade en PT om det och fick höra att stress ökar ett ämne i kroppen som triggar igång sötsuget. Stress kan ju yttra sig på många sett och allt du varit med om de sista månaderna så är det inte alls konstigt. Det jag vill säga är att det inte är du som är dålig eller har dålig karaktär utan det finns naturliga saker som gör det. Sen förknippar iv ofta detta med mat eller godis som tröst mm och visst triggar socker igång belöningssystemet, men det finns så många delar av det.
www.nouw.com/madelena
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jo det känner jag till gällande stress.. Och ja, det har vart några jobbiga månader nu..
nouw.com/frökenrödlök
MariasVardag
MariasVardag,
fighterwomen85
fighterwomen85,
Åå så snällt av dig att dela med dig detta till oss 😘. Det är en styrka att göra. Berätta för andra sina svagheter 💪🏼 .
Det är bra att du har kommit ditt att du tar en knäckemacka med smör på & inte godis idag När det är som jobbigast.
StyrkeKram❣️🤗
nouw.com/fighterwomen85
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Funkar dock inte alltid, framför allt när jag mår som värst.
nouw.com/frökenrödlök
Madde,
De där med sug och att kontrollera dom. De går bra tills man går ner lite i psyket sen sitter en monster där på en axel och förstör allt 😟 Usch jag känner igen de där
motherandwife.se/
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Så är det tyvärr
nouw.com/frökenrödlök
corkystyle
corkystyle,
känner igen det du skriver. Ibland blir det inte som man tänkt.
nouw.com/corkystyle
FrökenRödlök
FrökenRödlök,