När det är "tanken som räknas"..

"Det börjar med att han åker och träffar henne ett par veckor efter att ni blir tillsammans - svartsjukan sätter in direkt. Varför skall han träffa henne nu, när ni precis blivit tillsammans?
Nåja, det är kompisar, klart det skall få träffas på riktigt nångång, tjejer och killar kan faktiskt vara vänner också, utan att det behöver betyda någonting.
Men varför ringer hon så sent på nätterna, när du behöver sova? Han tycker du överreagerar och börjar allt mer dölja samtalen, pga din svartsjuka!

Varje gång ni pratar görs det i smyg, och det är oftast hon som ringer dig! På väg hem från jobbet eller familjen har ni pratat, aldrig hemma. När hon ringer och din flickvän sitter bredvid låtsas du vara upptagen och inte kan ta samtalet, smsar om att ni skall prata senare. Det senare tillfället blir dagen efter när du kör till träningen en timme hemifrån.
Din flickvän ifrågasätter varför du aldrig pratar med henne öppet inför henne och du svarar att det är för att hon är svartsjuk. Flickvännen vet med sig att hon är svartsjuk men vill bli kvitt den och ber dig prata öppet med dina vänner oavsett om det är tjejer eller killar - bara för att bevisa att det inte är nånting mellan er.
Flickvännen ser när du mailar med henne och varje gång flickvännen kommer in i rummet lägger du ner konversationen i hopp om att hon inte skall se. Du gömmer mailen!
Flickvännen frågar vad du håller på med och du påstår att du älskar henne och att den där tjejen bara är en vän! Flickvännen förstår inte varför du skall hålla det hemligt, ni är ju bara vänner!

Pga andra orsaker gör flickvännen slut - och ett par månader senare åker du och hälsar på den där tjejen som bor så långt ifrån dig. Det är ju jättetrevligt för dig, men vad handlar detta om? Varför var du aldrig ärlig mot din flickvän. Var du otrogen?"

Vart tycker du att gränsen för otrohet går? Måste det alltid vara vid fysisk kontakt såsom en kyss? Eller kan det vara vid en tanke? Man säger ju faktiskt att det är tanken som räknas? Om nån döljer en kontakt, skall man bli orolig då eller skall man bara låta det vara? Klart att man kan få ha hemligheter med sina vänner oavsett kön men om det är som ovan, borde man inte reagera då?

Vore roligt att få höra era tankar kring otrohet, när anser ni en partner vart otrogen?
Pssst... blev inspirerad att skriva om detta ämnet när jag såg samma fråga inne hos Miss Tosse - vi har nog inte samma läsare så därför jag skriver om det här också och frågar er :)

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 23 visningar

Gillar

Kommentarer