Några saker från min barndom som ..

.. mina barn aldrig kommer uppleva på samma sätt som jag gjort!Ja, det glada 80-talet. Egentligen minns jag väl inte så jättemycket eftersom jag föddes mitt i och bara upplevde fem år där men sakerna därifrån fördes ju med under första åren på 90-talet också så det är väl mer därifrån jag minns sakerna!
Men iallafall, det är skrämmande att utvecklingen på vissa saker gått riktigt långt men samtidigt är det bra att se att allt fungerar på det viset.
Om vi var ute och behövde ringa mamma/pappa fick vi leta upp en telefonkiosk!
Vi hade ju inte spotify så vi spelade in blandband (minns dock inte riktigt hur vi gjorde, spelade vi in från radion då?) När man var gottisugen fick man peka på vilka godisar man ville ha och så plockade kiosktanten i en och en i en liiiiten påse, inte det här enorma påsarna vi har idag!
Vi skickade inte sms/ringde mobilen utan vi ringde alltid hem och frågade "Hej, det är NN är NN hemma?" hoppades alltid att dem var hemma. Vi spelade tvspel på commodore 64 eller Nintendo 8-bitars, inga PS3 eller XBXAR ;) Och skulle vi hitta ett nummer fick vi kolla telefonkatalogen som alla hem hade.
Vi tog bilder med vanlig kamera och kunde alltså inte kontrollkolla om bilderna man tog blev bra förrän framkallning och man kunde bara ta ett trettiotal innan man var tvungen att köpa en ny film. Jag minns när jag gick till skolan i cykelyxor - så fin man kände sig! Vänskapsband och brythjärtan kommer nog alltid finnas så det kommer mina barn nog kunna byta men jag minns att ALLA typ gjorde det så fort de blev bästisar!
Google, vad var det? Nej, vi använder uppslagsböcker!! Vad minns ni från er barndom?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer