Mördaren i baksätet

Vandringssägner! 


Den här historian hörde en kvinnlig dansk journalist när hon var i USA. Hon påstår att det är kvinnan som var med om händelsen som har berättat den för henne.
Den här kvinnan hade varit borta hos bekanta och skulle åka hem i sin bil. Det var mitt i natten. När hon åkte ut från parkeringsplatsen, la sej en stor långtradare alldeles bakom henne och lyste in i hennes bil. Ljuset reflekterades i backspegeln och bländade henne. Hon tyckte det var ett ovanligt dumt skämt.
Ute på motorvägen hängde sedan långtradaren efter henne kilometer efter kilometer och lät hela tiden sina strålkastare lysa in i hennes bil. Hon saktade farten för att ge den tillfälle att köra om. Det var någonstans i mellanvästern med ändlösa raksträckor, så det hade inte varit svårt att passera. Men långtradaren höll sej bakom henne, och när hon körde av vägen och stannade, så stannade den också. Kvinnan var nu ordentligt uppskrämd. När hon vände sej om, såg hon bara ett batteri av bländande lampor och ovanför dem en svart vindruta.
Sista biten körde hon på allt vad hon orkade. Hon kom fram till huset där hon bodde, rusade ut ur bilen och skyndade sej in. Genom ett fönster såg hon hur den jättelika lastbilen stannade bakom hennes bil. En man hoppade ner på trottoaren och gick fram till hennes dörr och ringde på.
Vid det här laget var kvinnan, alldeles paralyserad av skräck. Hon var ensam hemma, och mannen därute upphörde inte att ringa. Till sist öppnade hon, beredd på att råka ut för vad som helst. Långtradarchauffören talade om att han hade råkat titta in i hennes bil när hon åkte ut från parkeringen. Då hade han sett en man i baksätet med en kniv i handen. När han slog på strålkastarna hade mannen duckat. Det var därför han hade följt efter henne hela vägen hem. Det hade varit enda sättet att rädda henne från mördaren i baksätet.
___________________________________________________--

Tagen ur boken Råttan i Pizzan skriven av Bengt Af Klintberg

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 306 visningar

Gillar

Kommentarer

Amandizan
Amandizan,
Ännu en bra vandringsägern😍 hade själv blivit rädd om en lastbil följt efter mig men ännu räddare att sätta mig i bilen igen efter att höra detta från mannen😊
nouw.com/amandizan